Sidste udkald...

Mandag 28. august 2017 kl. 10:35

Sidste udkald...
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen,
Borgmesterkandidat, Dansk Folkeparti, Faxe
Pris Buris Vej 19, Karise

Ofte ligger djævlen gemt i detaljen, således også i de komplicerede danske regler for VVM og Miljøgodkendelser.

På Faxe Kommunes hjemmeside ligger i øjeblikket et opslag om §12Miljøtilladelse for et svineproduktionsanlæg på Kildegårdsvej ved Haslev, på >500DE. Trods den stigende industrialisering er Danmark heldigvis fortsat et landbrugsland, og på mange måder et foregangsland både mht innovation og effektivitet. Dette må naturligvis gerne fortsætte, så længe der tages skyldigt hensyn til miljøet, og reglerne herfor overholdes.

I dette tilfælde skal ansøgningen om miljøgodkendelse i før-offentlighedshøring i to uger, før et egentligt udkast til godkendelse sendes i høring i 6 uger. Det hedder på kommunens hjemmeside at ” Frem til den 30. august 2017 er der mulighed for at stille spørgsmål, kommentere og bidrage til sagens oplysning” – det er blot svært at gennemskue at dette udgør den ”scoping” proces der afgør hvilke elementer der skal medtages i den efterfølgende VVM vurdering. Med andre ord: det er her borgerne har mulighed for at gøre opmærksom på bekymringer/betænkeligheder omkring trafik, lugtgener etc, og sikre at disse faktorer bliver undersøgt og analyseret i den videre behandling - efter 30. august kan der kun indgives høringssvar til den Miljøgodkendelse der senere bliver udarbejdet

En tidlig og sikker fastlæggelse af, hvad VVM-redegørelsen skal indeholde, er en vigtig forudsætning for en hurtig og smidig VVM-procedure. Dette sikres gennem scoping processen, og er afhængigt af at kommunen i tilstrækkelig grad informerer borgerne om indhold og tidsramme for denne proces.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.