To flotte sheltere indviet på Faxehus Efteskole

Onsdag 16. maj 2012 kl. 13:05

To flotte sheltere indviet på Faxehus Efteskole
Ole Loving Madsen og Jørgen Henriksen fra Østsjællands Andelsvaskeris Fond får en snak med forstander på Faxehus Efterskole Jakob Rud Hansen

To flotte sheltere indviet på Faxehus Efteskole
Hjemmebagt kage, pølser, brød og suppe var rart at varme sig på - for det var koldt og blæsende
En strid blæst ude fra Faxe Bugt, forhindrede ikke en festlig indvielse af to nye sheltere ved Faxehus Efterskole tirsdag eftermiddag.

Shelterne ligger i et lille skovstykke lige ned til vandet, men da der er lille vold, virker blæsten ikke så voldsom, og indgangen til shelterne er da også vendt væk fra vandet, og på en lille plads foran indgangen er der en blåplads.

Der var tændt op i bålene, store gryder var fyldt med suppe og på grillen lå der brød, pølser og andet kød klart til efterskolens elever og de mange gæster der havde fundet vej til indvielsen.

Selv om shelterne ligger på efterskolens grund, så er alle velkomne til at benytte dem, og da de ligger lige ved vandreruten „Sjællandsleden“ vil mange vandrere sikkert bruge denne overnatningsmulighed.

Da man nærmest kan sejle lige hen til shelterne, forestiller efterskolens forstander Jakob Rud Hansen sig også at kajakroere vil bruge pladsen og shelterne, ligesom egnens daginstitutioner og skoler er særdeles velkomne til at kigge forbi og bruge pladsen og shelterne.

De to meget flotte og solide sheltere er bygget af elever på Faxehus Efterskole under kyndig vejledning af lærerne på friluftslinjen Jeppe Larsen og Joachim Mottel.

En af de elever der har været med til at bygge shelterne, Thor, holdt en lille tale, hvor han ikke lagde skjul på at det havde været hårdt arbejde, men at alle var stolte over resultatet.

Shelterne har kostet omkring 90.000 kr. at opføre. Østsjællands Andelsvaskeris Fond har givet 50.000 kr. til projektet og 30.000 kr. er kommet fra Friluftsrådet. De sidste 10.000 kr. har Faxehus Efterskole betalt - og oven i det beløb kan man så lægge utroligt mange arbejdstimer fra såvel lærere som elever.
/tor

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.