Idrætsbørnehaver - ja tak

Torsdag 24. november 2016 kl. 09:14

Idrætsbørnehaver - ja tak
Debatindlæg af: Sean Littlewood, Præstøvej 38, Faxe. Spidskandidat for Radikale Venstre i Faxe Kommune ved KV17.

Jeg ønsker DGI-idrætscertificerede børnehaver i kommunen, og jeg synes man skal begynde i Faxe By. Lige nu findes tilbuddet kun i privatregi, nemlig på Spjellerup Friskole. Men tilbuddet bør på sigt være tilgængeligt for alle kommunens børn.

Mere aktivitet i børnehaverne giver sundere og stærkere børn, der står langt stærkere rustet til fremtiden.

Derudover passer aktivitet i børnehaver og vuggestuer fint ind med den nye skolestruktur, hvor der også lægges vægt på mere bevægelse i undervisningen.
Man har gode erfaringer med idrætsfriskoler fra andre kommuner, heriblandt Holbæk, hvor man har haft nogle idrætscertificerede børnehaver siden 2011.

Alle ansatte i idrætscertificerede børnehaver er uddannet i at bruge bevægelsen aktivt, når det er muligt. Idræt kan bruges i rigtig mange situationer, også når børnene skal lære noget. I en perfekt verden ville alle institutioner i kommunen være bevægelsesinstitutioner - efter min mening. Men lade os komme i gang. Vi kunne starte i Faxe, som første led i vores bestræbelse på at blive en idrætsby.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.