Gode råd til mor og far, når de ikke bor sammen mere

Lørdag 9. maj 2015 kl. 10:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Gode råd til mor og far, når de ikke bor sammen mere
Tekst&foto: Charlotte Thaysen

Der er ofte kaos, sårethed, og afmægtighed imellem parterne når man står midt i en skilsmisse. Og midt i det hele er børnene. Camilla Semlov fra Haslev har skrevet en bog til skilsmisseramte. Nu kan man bestille tid hos hende i Center for Sundhed og Balance i Vestergade.

Camilla Semlov, som for godt et år siden skrev bogen: “Det næstbedste - når far og mor ikke bor sammen”, har fået gode anmeldelser for sin bog, som handler om at opbygge det gode samarbejde forældrene imellem i forbindelse med en skilsmisse, og hvordan man bedst muligt tager hensyn til børnene. Bogen er fuld af alle de gode råd Camilla selv gerne ville have haft da hun blev skilt i 2004, og andet oplag af bogen er allerede i trykken.

Camilla er 41 år, og bor i Haslev. Hun blev i ‘99 uddannet socialrådgiver, og har siden været social- og familierådgiver med specielt fokus på børn og unge. I 2013 afsluttede hun en diplomuddannelse om børn og unge.

Hun er nu gift for anden gang, og er både deleforældre, bonusmor og har eget barn med sin nuværende mand. Så hun har selv været igennem alt det hun fortæller om i bogen, og bogen tager udgangspunkt i hendes egne oplevelser samt professionelle viden og erfaring.
Camilla har udbudt samtaler til forældre i alle de år hun har været socialrådgiver, og arbejder stadig som socialrådgiver og familierådgiver ved Roskilde kommune.

– Jeg synes, at der mangler et tilbud til de familier som egentlig godt kan finde ud af det. Som det er nu, kan man som udgangspunkt kun få adgang til en socialrådgiver hvis barnet er i mistrivsel, fortæller hun.

Derfor tilbyder hun nu i Haslev samtaler til alle forældre, så de kan få gode råd til at komme igennem skilsmissen i præcis den situation de står i, og indrette sig bedst muligt for barnet.
Camillas fokus er nemlig på at hjælpe børn bedst muligt igennem et familiebrud. Samtalerne kan være med den ene eller begge forældre, med børnene, eller evt også med nye partnere.

Noget af det vigtigste at huske, hvis man står foran - men også efter - en skilsmisse er, at alle har gode hensigter.
Det er vigtigt at forsøge at forstå og se bagom, at det med at forældre kan sige hårde ting til hinanden skyldes vrede, sorg og afmægtighed.

Det der virker ulogisk er altid logisk, forklarer Camilla. Hvis den ene part er ved at gå i opløsning, kan man komme til at reagere som et barn. Men hvis de to parter kan skiftes til at have det overskud, der skal til, for at kunne rumme hinanden og være forstående, når den anden part reagerer primitivt, uhensigtsmæssigt og barnligt, er det bedst. Der er jo kaos sårethed og afmægtighed bag. Man skal have i baghovedet at tingene bliver bedre, når man er kommet om på den anden side.

– Når man får indsigten i det, kan man bedre rumme den andens frustrationer og vredesudbrud, forklarer Camilla.

Hvis parret kan skille tingene ad, så man først får talt ud/skændes og får renset luften og så bagefter kan lægge det bag sig, er det rigtigt godt. Så bliver man bedre i stand til at være sammen om det fælles barn.
Hvis barnet er der, er det bedst at “parkere” tingene og tale om det der er svært på et andet tidspunkt, når barnet ikke er til stede.

Indtil slutningen af juni får man Camillas anmelderroste bog med i prisen, hvis man bestiller en tid til samtale, så der er ekstra mange gode råd og redskaber at hente.

Camilla er i øvrigt meget fleksibel, og kan også møde forældre og børn om aftenen og i weekenden, hvis det er der man bedst kan. Hun tager også gerne hjem til folk, hvilket kan være trygt for børnene, som kan gå til og fra, hvis de har brug for det.

– Nogle spørgsmål kan give andre svar hvis de stilles af en udefrakommende person, og jeg er vant til at arbejde med familier hvor det kan være meget svært at tale om tingene.
Det er de små detaljer, der kan gøre livet nemmere for børn, og der er altid noget man har overset. Det har omkostninger for børn at navigere mellem to hjem, forklarer hun.

Mange holder sig tilbage med at opsøge hjælp i forbindelse med en skilsmisse, men selv mange år efter kan det stadig være relevant med justeringer i forhold til børnene.
I forbindelse med bogudgivelsen i 2013 oprettede hun siden heledeleborn.dk, hvor man kan læse meget mere om Camilla Semlov og hendes metoder.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst