Handler Faxe Kommune „ulovligt”?

Mandag 27. april 2015 kl. 11:08

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Handler Faxe Kommune „ulovligt”?
Af Finn Klarskov Sommer Jensen
Folketingskandidat for Enhedslisten i Faxe og Stevns valgkreds
Rødvigvej 11, 4640 Faxe

Enhedslisten ønsker retfærdighed i sagerne om Gensidig Forsørgelsespligt og Forum for Aktiv Arbejdsmarkedsindsats.

Torsdag den 16. april bragte Kurt Munck fra Enhedslisten disse to sager frem til behandling i Faxe Byråd.

Et flertal afviste heldigvis forvaltningens og Finn Hansens oplæg til Forum som ville medføre at Krifa deltog og som var foreslået uden bl.a. FTF.
Den anden sag drejede sig om gensidig forsørgelsespligt og Faxe kommunes administration af nu-gældende lov.

Kurt Munck fra Enhedslisten fremsatte forslag om at forvaltningen skulle pålægges at gennemgå alle sager om gensidig forsørgerpligt for samlevende kontanthjælpsmodtagere på grundlag af ankestyrelsens afgørelse 49/14 samt umiddelbart at foretage efterbetaling i de tilfælde, hvor loven ikke er blevet overholdt. Som tillæg foreslog Kurt Munck at man orienterede de borgere som det berører så de eventuelt kan anke afgørelserne.

Heldigvis var der flertal for Enhedslistens forslag. Kurt Muncks og Enhedslistens holdning kan kort formuleres sådan:

Finn Sørensen rejste 17. april i et samråd med socialministeren denne sag og sagde:

„Kommunernes håndtering af sagerne om gensidig forsørgerpligt tegner et rystende billede af lovbrud og sjusk. Det stinker langt væk af manglende respekt for kontanthjælpsmodtageres retssikkerhed. Enhedslistens kommunalbestyrelsesmedlemmer har gjort et kæmpe arbejde for at råbe den enkelte kommune op, men alt for mange kommuner hænger stadig i bremsen.

Vores (Enhedslistens) opgørelse af antal sager og skyldige beløb er kun toppen af isbjerget. Hvis de kommuner, hvor vi kender antal sager og beløb, er repræsentative, så skal der tilbagebetales mere end 200 mio. kroner til kontanthjælpsmodtagere for 2014. Det er en kæmpe forvaltningsmæssig skandale.”

I 2014 skulle der dog kun finde „halv modregning” sted. Fra 1. januar 2015 skulle modregningen være slået fuldt igennem, men dette blev forhindret gennem finanslovsaftalen for 2015 mellem regeringen, Enhedslisten og SF. Her blev det aftalt, at den „halve modregning” fortsætter i 2015, og at reglen om gensidig forsørgerpligt falder helt bort pr. 1. januar 2016.

Både i sagen om det såkaldte Forum og i sagen om Gensidig forsørgelsespligt har det også i denne sag vist sig at Enhedslistemedlemmer i Byråd og Folketing arbejder godt og dygtigt.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Til
Hr. Finn K. Jensen

Handler kommunen ulovligt ?

Det gør de sikkert ikke !

Men som i mange andre sager har regeringens Socialdemokratiske ministre formentligt valgt at lukke øjnene i håb om at spare skattekroner.

Så er det heldigt at vi har EL som grundlag for regeringen, og dermed kan presse regeringen til at lovgive på området. (En lovgivning som gør at kommunerne handler ens via lovgivning vedtaget af Folketinget)

Den slags sager som her er nævnt bør ikke være et tilfældigt kommunalt anliggende men lovgivning på borgen !

Oprydningen af Socialdemokraternes nedskæringspolitik på det sociale område som de reelt har praktiseret, har EL haft mulighed for at standse for længst !

Desværre er det svært at se EL aftryk på Thorning Regeringens Socialpolitik. Dette til trods for at EL har været parlamentarisk grundlag for Thorning i 4 år.

Det er lidt sent at EL vil forbedre socialpolitikken i Danmark kl. 3 min i 24.
Men i kan jo fortsætte med at byde over i konkurrence med DF - V - S - om hvem der vil gøre mest for Dagpengemodtagerene. Mennesker som trods alt har et rimeligt sikkerhedsnet ved pludselig ledighed.

Så lukker befolkningen og jeres vælgere nok øjnene for den kæmpe regning som regeringen har sendt til mennesker som er omfattet af Fleksjob - Førtidspension og er ledige med andet end alm. ledighed som problem. Det er nemlig den gruppe af borgere som pt. betaler den største økonomiske pris for skiftende S ministres reformer på det sociale område.

Det er ganske utroligt at EL har ville lægge navn til Thorning regerings reformer på Socialområdet.
Og tilmed ikke har turde stå bag sine meningers mod. - i burde have fjernet Corydon"s forgyldte embedsmands evner for længst og revet tæppet væk !! !

Dem der stemte på jer efter 10 år med Venstre ved styret må gøre op med sig selv, om de fik en bedre socialpolitik med jer og Corydon v. magten.

Set med mine øjne er den sociale ulighed vokset med en socialdemokratisk Regering og en Enhedsliste som grundlag. Særligt de handikappede har stået for skud !

Reformen af Flexjob samt Førtidspension har givet en kæmpe skævridning i samfundet.
Regningen for reformerne er betalt af de handikappede selv.

Det er ikke underligt at landets kommuner pludselig har let ved eks. at finde ledige flexjobs.

Hvem mon betaler for dem ?

Vh
Maria
Haslev

Maria Haslev, 25-05-2015 23:15:51


Man må i sandhed sige at EL er kommet langt i deres vurdering omkring den nuværende regerings evne til at varetage de svages interesse. - Særligt når det drejer sig om den enkeltes økonomi.

Hvad har EL egentlig fået igennem på det sociale område under en Socialdemokratisk Regering, som de reelt grundlag for:

En ødelagt Flexjob ordning for den enkelte lønmodtager/handikappede ! - som koster 1000 vis af kr. i forhold til den gamle ordning !

En voldsom ændring af førtidspension, som betyder at det reelt er umuligt at få den tilkendt.

En DP periode som blev vedtaget under V&K ledelse, men gennemført af S - men også EL som grundlag for regeringen. !

Som alm. borger er det svært at se hvor EL har haft deres indflydelse på den nuværende Socialdemokratiske regerings social politik ?

Med mine øjne har stemmen været spildt. - Det er virkelig op ad bakke for El på det sociale område, både lokalt samt på landsplan ! - Man har i 4 år været tavse som graven i Haslev/Fakse når det drejer sig om dybt urimelig socialpolitik !

På landsplan !
Der er ikke rykket et "komma" på S regeringens dagsorden ! øv og atter øv !

Nu vil den Socialdemokratiske regering have alle flygtninge på arbejdsmarkedet, hvilket lyder positivt, men ikke uden at det får slagside.

Er det mit Fleksjob som Dansk handikappede som S vi have gjort til en helt gratis gevinst for virksomhederne ?
Eller skal mit job på alm. vis blot tyv stjæles til fordel for danske virksomheder ??? - Og med flygtninge som gratis skattebetalt gevinst ?

Det kan EL give svar på, hvis de kan samle sig til dialog med deres vælgere når det drejer sig om andet end miljø i Fakse ydre nord !!

Er det mit job som skal gøres helt gratis for bla. Danish Crown & Royal. Unibrew. ??

(Jeg har intet imod at hjælpe andre. Men flygtninge skal ikke stjæle mit Flexjob i form af Henrik Dams "S" gode men manglende evne til at sætte sig ind i sin egen regerings politik !!!)

Se dog at tage ansvar EL over for jeres vælgere !

Der skal virkelig ændringer til på det sociale område som det centrale, hvis EL skal forvente opbakning fra min side i fremtiden, både lokalt og landspolitisk.

I bærer hovedansvaret for Thornings Socialpolitik. I kunne have fjernet tæppet for 3 år siden, hvis i turde stå bag jeres egen politik/mening !!

Nu forsøger man at glatte det ud via enkelt sager, frem for de fattig reformer som i har lagt stemmer for på landsplan.

(Som fleksjobber eller førtidspensionist skulle man tro at EL var en Hobby forening). Og ikke grundlag for en Socialdemokratisk regering !

Prøv at komme videre end miljø området i Fakse. Det vil gavne dansk ´socialpolitik på sigt !


A. Larsen, 30-04-2015 01:23:01


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Seriøsitet og ordentlighed vol. 4
- Hvordan ser politikerne på vandet
- Hvordan har ældreplejen det
- Mens vi venter på Faxe Kommunes sundhedspolitik
- Faxe Kommune har brug for almennyttige boliger
- For børnenes skyld
- Hvor vil du gerne bo, når din husleje stiger
- Støtter kommunal talentpulje
- Boligbyggeri i Faxe Kommune
- En vigtig politisk stafet gives videre
- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst