En rigtig god historie

Tirsdag 21. april 2015 kl. 16:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

En rigtig god historie
Foto: Scanpix/Iris

Entreprenørvirksomheden Svend Erik Larsen & Søn i Rønnede har 50-års jubilæum. En af grundene til virksomhedens succes er gode gammeldags dyder, og at de følger med tiden.

Nogle firmaer overlever kriser, generationsskifter og tidernes almindelige ugunst ved fiffig innovation, mens andre tyr til kreativ kassetænkning. Firmaet Svend Erik Larsen & Søn kan på sin side fejre 50-års jubilæum på grund af noget så gammeldags som almindelig redelighed. Kunden føler sig altid genkendt.

Det handler om entreprenørvirksomheden Svend Erik Larsen & Søn. Den 22. april 1965 etablerede murer Svend Erik Larsen sig som selvstændig i Askov. Han flyttede senere virksomheden til den nuværende adresse på Industrivej 42 i Rønnede, og i november 1998 trak han sig tilbage og overlod ledelsen af virksomheden til sønnen Carsten Larsen, der også er murer.

Murerfirmaet er gennem årene vokset til en entreprenørvirksomhed, der udfører faglært arbejde indenfor områderne murer, tømrer og autoriseret kloakarbejde. Kunderne er primært andre virksomheder, der skal have bygget samt offentlige institutioner.

I en konjunkturfølsom branche som byggebranchen er et 50 års jubilæum en ualmindelig god historie. Og én af grundene til, at virksomheden stadig er i fuld drift er ifølge Carsten Larsen, at Svend Erik Larsen & Søn har forstået at bevare de gamle håndværksmæssige dyder og traditioner, samtidig med at de har fulgt med udviklingen inden for bl.a. IT.

Deres kontor er i dag stort set papirløst, og timeregistrering, materialeforbrug og kvalitetssikring foregår via smartphones. Det gælder også virksomhedens grafiske profil, der foranlediget af jubilæet er blevet re-designet og fremtræder moderne og enkelt med respekt for virksomhedens identitet.

Et ord er et ord En anden grund er, at de i virksomheden har været gode til at fastholde deres kunder, og det handler ifølge Carsten Larsen om ordentlighed: et ord er et ord, og når Svend Erik Larsen & Søn løser opgaver, leverer de det, man med rette kan forvente - også selvom, det ikke lige er skrevet ned. De prøver ikke at sno sig uden om, og man behøver ikke juridisk bistand til at læse mellem linjerne på deres tilbud.

En tredje og vigtig grund er måske også, at de afleverer opgaverne til tiden. Det er et vigtigt parameter for enhver kunde, for selv om historier om forsinkede håndværkere altid gør sig som underholdning ved selskabelige lejligheder, er det jo med et ravjysk udtryk ”temmelig træls at stå model til”.

Virksomheden har ligesom andre haft op og nedture som følge af konjunkturomslaget i 2008, men en sund økonomi har bragt Svend Erik Larsen & Søn helskindet gennem krisen, og virksomheden har godt fat i markedet og en stabil udvikling med aktuelt 17 ansatte.

Og 3. generation er sikret i firmaet. Sønnen Søren har lige har fået svendebrev som tømrer, men det næste generationsskifte ligger langt ude i fremtiden forsikrer Carsten Larsen med et stort smil.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
- Lokalt band i semifinalen i stor international konkurrence
- Sprækker og andre ordløse fortællinger...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst