Politikere graver kartofler på Frivillig Fredag

Mandag 23. september 2013 kl. 13:20

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Politikere graver kartofler på Frivillig Fredag
På gården sælges der blandt andet hjemmelavet æble- og blommemarmelade.

Fredag d. 27. september markerer Gården i Haslev, at det er Frivillig Fredag med åbent hus.

Alle er velkomne til at besøge KFUM’s Sociale Arbejdes utraditionelle genbrugs- og gårdbutik og få en kop kaffe og en snak med de lokale frivillige og socialt udsatte. På dagen kan man opleve to politikere, der graver kartofler for at hylde det frivillige arbejde.

KFUM’s genbrugsbutik i Haslev er netop flyttet ud på Gården, og fredag den 27. september har børn og voksne mulighed for at se de nye rammer og få en på opleveren. Den særlige butik markerer nemlig Frivillig Fredag – en landsdækkende dag, der hylder det frivillige arbejde til gavn for nogle af samfundets socialt udsatte borgere – med et spændende åbent hus-arrangement.

Udover mulighed for at gøre et fund blandt genbrugsbutikkens mange ting og sager kan man opleve Gården og se, at den er meget mere end en genbrugsbutik. Det er også en gårdbutik. Og et arbejdende værksted, hvor man kan få repareret eller malet sine gamle møbler.

- Gården er en socialøkonomisk virksomhed, hvor rammerne bliver skabt for en meningsfuld og givtig hverdag, og hvor socialt udsatte borgere har et rummeligt sted at være. Med vores åbent hus-arrangement på Frivillig Fredag håber vi, at folk vil benytte lejligheden til at komme og få en snak med nogle af de frivillige og få et indblik i, hvad de får ud af at komme på Gården, siger Britta C. Nielsen, der er formidlingskonsulent i KFUM’s Sociale Arbejde og tovholder på Gården.

Politikere i arbejdstøjet
To af byens lokale politikere kommer til åbent hus-arrangementet på Frivillig Fredag for at vise deres støtte til foretagendet. Her trækker de i arbejdstøjet og får stukket en greb i hånden, og så skal kartoflerne ellers bare op af jorden. De to politikere, der kommer på besøg er Jørgen Egede Johansen og Dorthe Nyberg fra Venstre.

På gården er de glade for, at politikerne ikke er for fine til at give en hånd med.
- Når politikerne viser interesse og bakker op om projektet, kan det forhåbentligt være med til at skabe større opmærksomhed om, at der er mennesker – også i Haslev – der har nogle særlige behov, siger Britta C. Nielsen.

- Ved at handle her støtter man dem i lokalsamfundet, der har allermest brug for det, og der er ingen tvivl om, at det giver et mere værdigt liv til Haslevs brogere. Her er plads til samfundets skæve eksistenser, og mange af dem, der kommer her, har fået et meningsfuldt job, hvor de faktisk føler, at de gør en forskel, forklarer hun.

- For nogle af dem er det en helt ny familie, de har fået her på gården. Mange af dem er jo enten uvenner med deres rigtige familie eller har slet ingen kontakt med dem. Og det er simpelthen fantastisk at se, hvordan de ligefrem drager omsorg for hinanden.

Socialt samvær
Nogle af de frivillige er - lige som Kristian Hansen – ganske almindelige borgere, der gerne vil have noget at rive i. Kristian gik på efterløn for et par år siden, og siden da har han haft sin daglige gang i genbrugsbutikken. Nu er han fulgt med butikken ud på Gården.

- Jeg kan rigtig godt lide at være her, fordi jeg har mulighed for at være sammen med nogle søde og hyggelige kollegaer og også nogle glade kunder. Det er godt socialt samvær, og samtidig er det jo en god lejlighed til at komme ud i stedet for bare at sidde derhjemme, siger Kristian Hansen

Tid og sted
Gården holder åbent hus fredag d. 27. september klokken 9:30-15:00 på Gisselfeldtvej 1, 4690 Haslev.

Om Gården
Gården udspringer af Café Paraplyen i Haslev og er en del af KFUM’s Sociale Arbejdes landsdækkende beskæftigelsesprojekt Indsats i Udkanten. Projektet har til formål at skabe jobs for socialt udsatte grupper og styrke sårbare lokalsamfund ved at etablere socialøkonomiske virksomheder. Virksomhedernes overskud investeres i videreudvikling af virksomhederne for at etablere arbejdspladser. Virksomhederne drives i samarbejde med frivillige. Projektet løber frem til 2014, hvor målet er, at virksomhederne er levedygtige.© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Det er bare et fantastisk godt initiativ, der er taget her. STOR respekt for de politikere, der stiller op. Når man har været en del af Café Paraplyen siden den spæde start, er det bare dejligt, både at se, at der er politisk interesse for stedet, men også af den nylige besparelse blev "taget af bordet". JUBBI. Ønsker såvel politikere, frivillige, aktiverede, kunder m.fl. en rigtig dejlig dag.
Jette Falster, 24-09-2013 18:22:22


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Ildsjæle - denne gang i Kunstklubben Faxe
- Keltisk folkemusik i Teestrup Sognegård
- Nyt læringskoncept på VUC i Faxe
- Kom og prøv - på Havnens Dag 2019
- Så er der igen musikaften på Café Højen
- Ta’ med Familie & Samfund til Helsingør
- Tanja Larsson, Naser Khader og Finn L & Davidsen
- Hygge og Åbent Hus på Dalgården
- Haslev MTB: kom og prøv hvor sjovt det er...
- Bach-koncert i Kongsted
- Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?
- RIF Fodbold og OK indgår sponsoraftale
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst