Idrætsfolk og frivillige ledere hyldet af kommunen

Torsdag 16. marts 2023 kl. 11:58

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fritidsprisen blev tildelt Henry Hansen og Christian Schrøder fra Haslev Kegleklub. Foto: Torkild Svane Kraft.

Ikke mindre end 36 sportsudøvere blev hyldet for medaljer ved DM, NM og VM ved et hyggeligt arrangement i sportshallen på Vesterled i Haslev.

Hele Kommunen: Ved arrangementet kunne man se en mor og søn der begge er blevet verdensmestre og en ung pige der har vundet medaljer i to forskellige sportsgrene, hvilket man ikke tidligere har oplevet.

Den unge pige er Dagmar Gamsbøl-Havmand. To gange var hun på podiet for at modtage en hilsen fra Faxe Kommune og klapsalver fra pubilkum. Første gang var for at vinde bronze ved Danmarksmesterskabet i gruppefreestyle på ethjulet cykel og anden gang var for at vinde guld ved Danmarksmesterskabet i kegler.

Mor og søn - Nellie og Lucas Bradsted - var på podiet samtidig for at blive hyldet for nogle vildt flotte resultater i 2022 indenfor karatesporten. Mor Nellie vandt en guldmedalje, to sølvmedaljer og en bronzemedalje ved verdensmesterskabet, mens hendes søn Lucas kunne fremvise en guldmedalje og to sølvmedaljer fra samme verdensmesterskab.

Nellie Bradsted sidder i byrådet i Faxe Kommune, og er oven i købet medlem af Kulturudvalget, som stod for hyldestaftenen, og formanden for udvalget, René Tuekær, kunne i spøg sige, at man i udvalget ikke lægger sig ud med Nellie...

Mange mesterskaber
Efter et par magre medaljeår, hvilket skyldes Corona, høster sportsudøvere fra Faxe Kommunen igen mange medaljer i Danmark, Norden, Europa og verden. 37 fornemme medaljer blev det til. Flest gik til medlemmer i HUCK - Haslev Uni Cykel Klub stærkt fulgt af trampolinspringerne fra Haslev med ni medaljer.

HUCK kan bryste sig af rigtig mange Danmarksmesterskaber, men også et hav af guld, sølv og bronzemedaljer fra Verdensmesterskabet. Det samme kan Haslev TT, som kan tilføje guld ved NM udover masser af medaljer ved DM og en bronzemedalje ved VM - en medalje som Benjamin Salo Kjær stod for.

Fritidsprisen
I år var der to modtagere af Fritidsprisen, nemlig Henry Hansen og Christian Schrøder fra Haslev Kegleklub. De to har lavet et fantastisk arbejde for Haslev Kegleklub - ikke mindst for ungdomsafdelingen.

Ved overrækkelse af prisen, kunne kulturudvalgsformand René Tuekær fortælle, at Haslev Kegleklub, som en af de få klubber i Danmark, har formået at vækste, hvilket har fået landsforeningen til at inddrage Henry og Christian i en arbejdsgruppe, der skal sikre andre kegleklubber samme fremgang.

Ungdomslederprisen
Et mangeårigt meget stort engagement i Haslev Bordtennisklub betød at Jesper Hering Hansen modtog Faxe Kommunes Ungdomslederpris.

Her er han med til at skabe et trygt fællesskab, hvor de unge lærer at spille bordtennis og deltage i turneringer rundt om på Sjælland - og herudover har Jesper Hering Hansen leveret en ekstraordinær indsats i bestyrelsen og i de mange administrative opgaver i foreningen.

Frivillighedsprisen
Denne fornemme pris blev givet til Jørgen Larsen fra Haslev Tennisklub. En mand der aldrig giver op, og som altid smøger ærmerne op når der skal laves noget i klubben.

Jørgen er manden som står for vedligeholdelse af baner, klubhus og udenomsarealer - og så er det også ham man kan takke for opførelsen af den nye tennishal ved Sofiendalskolen.

- På grund af lovgivning og stigende råvarepriser, var der ellers god grund til at udskyde projektet og vente på bedre tider, men Jørgen insisterede på at projektet skulle sættes i gang. Han påtog sig det slidsomme arbejde med at koordinere projektet og trak selv i arbejdstøjet. En enestående indsats med et enestående resultat, sagde René Tuekær da han overrakte Jørgen Larsen Faxe Kommunes Frivillighedspris.

Idrætsudøverne der har høstet medaljer ved danske og internationale mesterskaber modtog en lille gave, et diplom og 500 kr. fra Faxe Kommune, mens der var 5.000 kr. til modtagerne af Foreningsprisen, Ungdomslederprisen og Frivillighedsprisen.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst