Renoveringen af Østbanen begynder til sommer

Onsdag 8. marts 2023 kl. 13:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Renoveringen af Østbanen begynder til sommer
Nu varer det ikke længe før der kommer nye skinner. Foto: Torkild Svane Kraft

Østbanen: Efter adskillige års tilløb er renoveringen af Østbanen nu endelig en realitet. Det ligger fast, efter Regionsrådet i Region Sjælland tirsdag vedtog at bevilge 798 millioner kroner til Østbanen.

- Jeg er meget glad for Regionsrådets beslutning, som betyder, at vi nu endelig kan komme i gang med renoveringen. Og jeg er i særdeleshed glad for, at vores mange kunder på Østbanen nu kan se frem til en mere effektiv og pålidelig drift på en nyrenoveret bane indenfor en overskuelig fremtid, siger Lokaltogs administrerende direktør, Lars Wrist-Elkjær.

Også i Region Sjælland er der tilfredshed med, at renoveringen nu kan påbegyndes.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan få sat gang i den længe ventede renovering. Og jeg er især glad for, at alle de borgere i Stevns, Faxe og Køge kommuner, der dagligt bruger Østbanen til at komme frem og tilbage til job og uddannelse, nu kan se frem til en meget bedre togbetjening, siger Christian Wedell-Neergaard, formand for udvalget for regional udvikling, uddannelse, kollektiv trafik og internationalt samarbejde i Region Sjælland.

Renoveringen skal udføres af den danske jernbaneentreprenør Strukton Rail, som endte med at vinde udbuddet i konkurrence med de to udenlandske virksomheder Swietelsky og Spitzke.

- Strukton Rail bød med en attraktiv pris, og samtidig var deres løsning den, der betyder færrest døgn med sporspærringer på strækningen. Det er selvfølgelig vigtigt i forhold til vores kunder, som skal med togbus, når strækningen spærres, men også i forhold til vores muligheder for at benytte Lokaltogs værksted i Hårlev under renoveringen, fortæller Lars Wrist-Elkjær.

Tre etaper
Selve renoveringen bliver foretaget i tre større etaper, og ifølge den foreløbige tidsplan vil strækningen fra Køge til Hårlev allerede fra juni måned i år blive spærret frem til midten af august.

Derudover vil strækningen fra Hårlev til Faxe-Ladeplads formentlig blive spærret fra juni måned og til slutningen af september 2023. Den sidste etape mellem Hårlev og Rødvig renoveres først i 2024, hvor arbejdet forventes at gå i gang i starten af marts måned og løbe frem til midten af juli.

- Den endelige tidsplan skal vi finpudse i samarbejde med Strukton, og det kommer til at ske i løbet af de kommende uger. Der er blandt andet nogle bygherreleverancer af for eksempel skinner og sveller, som er en forudsætning for, at arbejdet kan påbegyndes hurtigt, forklarer Lars Wrist-Elkjær.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst