Ingen skal dø alene, men kender du Vågetjenesten?

Onsdag 15. marts 2023 kl. 11:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ingen skal dø alene, men kender du Vågetjenesten?
Vågetjenesten i Faxe-området består af fra venstre: aktivitetsleder Pia Backquist, Hanne Munk, Gitte Vejby, Janett Nøddeskov, Inger Toftvang, Inge Larsen.

Ingen skal dø alene, men kender du Vågetjenesten?
Vågetjenesten i Rønnede-området. Fra venstre aktivitetsleder Ida Rasmussen, Karen Rohde, Hanne Hansen og Kirsten Jensen.
Hele kommunen: I Faxe Kommune har Røde Kors tre lokale vågetjenester, som tilbyder assistance med vågevagter i en borgers sidste tid, som sundhedspersonale (læger og plejepersonale) kan gøre brug af.

Hver tiende dansker dør hvert år uden familie eller venner omkring sig. Mange har levet en isoleret tilværelse og dør i ensomhed derhjemme. Andre dør på plejehjem eller sygehus, hvor personalet ofte ikke har tid til at våge ved den døende, eller er der pårørende til den døende, kan de have svært ved at få kræfterne til at slå til.

Som pårørende til hjemmeboende borgere, der ligger for døden, kan man via hjemmepleje eller læge få kontakt med Røde Kors Vågetjeneste i Faxe Kommune.

Som frivillig i vågetjenesten kan en våger gøre en forskel, give ro og tryghed, for både den døende og eventuelle pårørende. En våger deltager ikke i plejen af den døende, men kan aflaste familie og eller plejepersonale. Alle frivillige har omsorg for døende og vil gerne aflaste og lytte.

Vågetjenesten er delt op således: Haslev postnr. 4690 Haslev - dog ikke Dalby. Her kan man ringe på tlf. 2133 8786. Rønnede: Postnr. 4682 Tureby, 4683 Rønnede samt Dalby, tlf. 6112 1396. Faxe: Postnr. 4640 Faxe, 4653 Karise, 4654 Faxe Ladeplads, tlf. 2397 7274.

Vågetjenestens aktivitetsledere har sendt opdateret kontaktoplysninger ud til sundhedspersonalet i Faxe Kommune, og de står klar med vågere, der gerne vil assistere ved den døendes side for at aflaste familie og plejepersonale.

- I og med at vi gerne vil eksponere Vågetjenesten mere i Faxe Kommune, så søger vi nu også flere vågere, så er du en omsorgsfuld person, gerne med kendskab indenfor sundhedstjenesten, men vigtigst har hjertet det rette sted, og gerne vil ud og assistere som våger, så ret henvendelse til den aktivitetsleder, der hvor du høre til, lyder det fra aktivitetsleder i Faxe, Pia Backquist.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst