DOX - dokumentarfilm og debatter

Fredag 10. marts 2023 kl. 08:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

DOX - dokumentarfilm og debatter
Rasmus Lyberth - Grønlands Stemme - vises i Biografen Kanten. Foto: Nina Flygenring Boesen.

Bibliotek og biograf: Fra den 15. til den 26. marts byder FAXE:DOX på fire dage med dokumentarfilm, samtaler, musik og fotoudstilling.

Her kan publikum blandt andet gå på opdagelse i fotoudstillingen om borgere i Faxe i forbindelse med 'Kampen om mennesket' og komme til sodavand og pølser efter visningen af 'Bjergene'.

Initiativet er blevet til i samarbejde med CPH:DOX og er støttet af Faxe Kommune og Nordea-fonden.

Faxe Kommune deltager for første gang med fire film i en lokal minifestival samtidig med CPH:DOX, som er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler.

Filmene er udvalgt i et samarbejde mellem Biografen Kanten i Faxe og Faxe Kommunes Biblioteker. Der er lavet arrangementer (foredrag, panelsamtale, udstilling og fællesspisning) i tilknytning til alle filmene, så publikum efterfølgende får mulighed for at snakke om filmene på forskellig vis.

Bjergene
Det kan være svært at snakke om følelser. Og det kan være endnu sværere at åbne op om personlige sager. Haslev Bibliotek vil gerne hjælpe med at gøre den svære samtale en smule nemmere.

I anledningen af FAXE:DOX viser biblioteket filmen "Bjergene", som sætter fokus på sorg og det at miste et familiemedlem. Efter filmen serveres pølser og sodavand, og håbet er, at filmen kan være med til at skabe refleksion og/eller sætte gang i den svære samtale.

Bjergene bliver vist 15. marts kl. 16.30 på biblioteket i Haslev. Instruktør: Christian Einshøj.

Grønlands Stemme
Rørende og shamanistisk rejse ind i den grønlandske troubadour Rasmus Lyberths verden af tro, håb og kærlighed i tiden op til - og ikke mindst under! - en storslået koncert i anledning af hans 70-års fødselsdag.

Inden filmen optræder Gaz Zaa Lung med grønlandske fortællinger og trommedans. Biografen serverer en kop kaffe i caféen efter forestillingen. Du kan få 10 kroner i rabat ved fremvisning af entrebillet til Geomuseum Faxe, der viser Jim Lyngvilds udstilling INORROOQ - Hamskifteren.

Grønlands Stemme vises i Biografen Kanten i Faxe 19. marts kl. 15. Instruktør: Warny Mandrup.

Lige før døden
Livet i tidsrummet lige før døden. Instruktør Anne Regitze Wivel har skabt en smuk og livsbekræftende erindringsfilm om det ukuelige personale på Bispebjerg Hospital - og om den sidste tid hendes mand, Svend Aukens liv.

Efter filmen vil der være en snak om den sidste tid før døden med blandt andet ekspert og tidligere sygeplejerske med ph.d.-projekt på hospice, Vibeke Østergaard.

Det foregår i Biografen Kanten, 20. marts kl. 17.30. instruktør: Anne Wivel.

Kampen om mennesket
Svend Brinkmann, Caspar Eric, Anne Sophia Hermansen og en lang række andre af landets mest prominente stemmer bidrager til denne debatskabende film om menneskesynet.

Hvad er et menneske? Hvordan definerer vi et menneske? Det er spørgsmål som dokumentarfilmen "Kampen om mennesket" forsøger at belyse. I denne anledning har Haslev Bibliotek stillet sig selv samme spørgsmål - eller nærmere: "Hvem er Faxe-mennesket"?
Biblioteket har lavet en lille fotoudstilling af borgere, som bor i Faxe Kommune.

Tag din familie eller venner under armen og mød op til visning af en spændende film om, hvordan vi mennesker ser hinanden.

Det foregår på biblioteket i Haslev 22. marts kl. 16.30. Instruktør: Simon Lec.

Det samlede program for FAXE:DOX er nu tilgængeligt på https://cphdox.dk/da/faxe/ - her kan du også finde billetter til filmarrangementerne.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst