Sct. Georgs Gildet i Faxe fejrer 75 års jubilæum

Onsdag 15. marts 2023 kl. 11:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Sct. Georgs Gildet i Faxe fejrer 75 års jubilæum
Sct. Geoergs Gildet i Faxe fejrer 25 års jubilæum. Her hygger nogle af medlemmerne sig omkring bålet ved spejderhytten på Rosenkildevej. Arkivfoto.

Sct. Georgs Gildet i Faxe fejrer 75 års jubilæum
Sct. Georgs Gildet i Faxe laver mange aktiviteter for ældre, voksne og børn. Her et arkivfoto fra en af de dravebyggefestivaler som foreningen har afholdt.
Lørdag den 25. marts holder Sct. Georgs Gildet i Faxe reception i spejderhytten på Rosenkildevej i Faxe i anledning af, at det er 75 år siden, nogle ”gamle” initiativrige spejdere stiftede gildet.

Der har været taget mange initiativer i årenes løb. Bl.a. har Sct. Georgs Gildet i Faxe bygget to børnehaver i henholdsvis Rønnede og Karise. Der har været lavet masser af spændende spejderløb for egnens spejdergrupper.

Sct. Georgs Gildet har som et af sine fokusområder fortsat spejderarbejdet. Det betyder, at man mødes med spejderlederne i løbet af året, og hjælper, hvor man kan bl.a. med deres forårsløb.

- Spejderhytten på Rosenkildevej er desværre uden spejdere i øjeblikket, men vi passer på hytten, som kommunen har overtaget, og vi prøver at få etableret en ny spejdergruppe. Har du lyst til at være med til at starte en ny gruppe, er du velkommen til at kontakte os. Vi har meget fine og velegnede faciliteter, fortæller gildemester Preben Gustafsen.

Et af Sct. Georgs Gildernes fokusområder er det humanitære og samfundsmæssige område. Sct. Georgs Gildet tager f.eks. rundt på plejecentrene i Faxe, Faxe Ladeplads og Karise og spiller bankospil med beboerne.

Sct. Georgs Gilderne er startet i Danmark i 1933, men allerede i 1953 blev bevægelsen udbredt internationalt. Også på det område har den lokale gruppe et fint samarbejde på verdensplan, og i år holdes der en stor europæisk konference i Ranum i august.

Hvert år afholder Sct. Georgs Gildet Fredslys. Det er fredag før 1. søndag i advent, hvor man går i fakkeloptog sammen med spejdere og spejderforældre fra KFUM-spejdernes hytte på Kalkbrudsvej og til Faxe Kirke. I år var temaet ”Fred begynder med dig”.

- Sct. Georgs Gildet i Faxe har et fint fællesskab, og vi arbejder både med spejderaktiviteter, med den personlige udvikling og det humanitære område lokalt og internationalt. Vi mødes et par gange om måneden dels til fællesmøder og dels til gruppemøder i lighed med spejderne. Man behøver dog ikke at have været spejder for at blive medlem, man skal blot kunne gå ind for vores værdier, lyder det fra Preben Gustafsen.

Man kan læse mere om Sct. Georgs Gildet, og finde oplysninger om gruppen i Faxer, på hjemmesiden sct-georg.dk

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst