Det er sjovt at gøre de små glade

Mandag 6. marts 2023 kl. 11:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Det er sjovt at gøre de små glade, sagde Benjamin (tv). Foto: Torkild Svane Kraft

Det var en anderledes skoledag på Karise Skole i fredags. Der var trivselsdag. En dag hvor de store havde lavet en masse aktiviteter for de små.ø

Eleverne i udskolingen - dem fra 7. til 9. klasse - havde forberedt en masse aktiviteter for indskolingseleverne. Dem fra 0. til 6. klasse. Der var ikke mindre end 13 forskellige aktiviteter rundt om på skolen - både udendørs og indenfor i varmen.

Eleverne i indskolingen var delt op i hold på kryds og tværs af klasserne, og blev så sendt rundt til de forskellige aktiviteter, men da der var hele 13 aktiviteter, kunne de ikke nå alle. Man måtte begrænse sig, så hver gruppe nåede “kun” rundt til fem aktiviteter.

Forud for dagen havde “de store” brugt meget tid på at finde ud af hvilken aktivitet de ville lave for “de små”. Og som Benjamin fra 7. klasse fortalte, så havde hans gruppe stillet flere ting op om torsdagen, og var mødt tidligere om fredagen, så alt var klart til at modtage “de små” fredag morgen.

Benjamin og hans hold havde lavet en masse sjove lege, der foregik i hallen, og han syntes der var sjovt at finde på gode lege til “de små”.

- Det er rigtig sjovt at gøre dem glade, sagde han, alt imens han hjalp de små rundt på en sjov aktivitetsbane.

Et andet sted på Karise Skole mødte avisen Emma fra 9. klasse. Hendes hold havde lavet seks opgaver som dem de fik besøg af, skulle forsøge at løse. Her gjaldt det blandt andet om at huske ting og føle sig frem til ting - og var man rigtig god fik man ledetråde, der endte ud med at de skulle gætte et ord. Lykkedes det, var belønningen at de fik lov til at spille bordfodbold.

I teatersalen bragede det løs med musik - i små bidder. For her handlede det blandt andet om stoleleg. Altså om at sikre sig en stol når musikken stoppede. Og sådan fortsatte det ellers med sjove aktiviteter hele formiddagen.

Sidst på formiddagen var der flødeboller og juice til alle, alt imens “de små” lavede tegninger og hilsner til “de store” som tak for en god dag.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst