De går og går i Dalby - og det har de nu gjort i 11 år

Tirsdag 7. marts 2023 kl. 08:37

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

De går og går i Dalby - og det har de nu gjort i 11 år
Der er mange gode grunde til at være med i en gå-gruppe - bl.a. får man motion og mange gode samtaler. Foto: Janie Sørensen.

De går og går i Dalby - og det har de nu gjort i 11 år
Gågruppen i Dalby er samlet og klar til dagens friske gåtur. Foto: Janie Sørensen
Gennem snart 11 år har borgere fra Dalby og omegn gået sammen hver mandag i alt slags vejr. Og de bliver ved...

Sundhedsfremme i Faxe Kommune, annoncerede efter interesserede borgere til en gå-gruppe i Dalby tilbage i foråret 2012. Der mødte dengang 8-10 personer op, og efter tre gåture blev der valgt et par kontaktpersoner, som var interesserede i at gå og gerne ville være tovholder for gruppen.

Mødestedet er fast Dalby Ældrecenters sideindgang. Kl. 9.00 besluttes blandt de fremmødte, hvor turen går hen den pågældende dag, og hvor langt man går. Ofte er turen på omkring 7-8 km, men hvis der er nye deltagere, tages der hensyn til dette og eventuelt afkortes turen eller en af de garvede deltagere går med den nye deltager tilbage lidt før de øvrige. Alle kan deltage, du skal blot have gode sko til at vandre i og være bevidst om at man går i et rask tempo.

Gåtur med snak
På turen mandag den 27. februar deltog 12 personer. Nogle få har gået med fra starten, andre har været med i 8, 6, 4 og 1 år. Dagens tur foregik rundt om Viverup og turens længe var omkring 7 km.

Der bliver snakket om alt lige fra forårets komme, Nettos høring i Dalby, telefon- og internetselskab, børnebørn mm. Deltagerne er desuden optaget af naturen og dyrelivet og på dagens tur spottes viben og et par fiskehejre. Foråret er vist på vej...

De fleste af dagens deltagere fortæller, at de holder mandag formiddag fra kl. 9 til 11 fri for aftaler, således at de kan deltage på turen - for her er både det fysiske og samværet vigtigt.

Turene varieres og det aftales på dagen, hvor turen går hen. Det kan være omkring Viverup, Atterup, Høsten, og enkelte gange, køres i bil til f.eks. Bregentved, Hundemoseskoven, Svenskekløften eller lign. Så giver deltagerne et tilskud til brændstof til dem som lægger bil til. De fleste ture foregår på landet med udsigt over åbne marker og med kun lidt trafik.

Deltagerne fortæller, at de nyder både det at komme ud at gå sammen med andre, og at der er mulighed for en snak og masser af frisk luft. Desuden holdes der øje med hinanden og udebliver man gentagende gange, bliver man kontaktet af de øvrige deltagere om man er okay.

Nogle går kun med i en kortere periode f.eks. pga. stress og fordi en sygemelding har givet dem mulighed for at deltage i gå-gruppen i en begrænset periode.

Forslag?
Har du forslag til gå-grupper andre steder i kommunen er du velkommen til at kontakte Sundhedsfremme på tlf. 5620 4965 mandage til torsdage mellem kl. 11 og 14.

Hvis du har lyst til at deltage i Dalby gå-gruppe, møder du op ved sideindgangen til Dalby Ældrecenter (lige overfor Super Brugsen, mandage kl. 9.

Mange gå-hold
Foruden i Dalby har Faxe Kommune etableret gå-grupper i Haslev. Frøgårdens gå-gruppe: torsdage kl. 10.00, mødested Cafe 13, Frøgården, Frøgårdsvej 13, 4690 Haslev.

Hjerteforeningens gå-gruppe: torsdage kl. 10.00, ved P-pladsen ved Haslev kirke, Kirkepladsen 8B, 4690 Haslev.

Faxe Ladeplads: mandage kl. 10.00, ved plejehjemmet Hylleholt, Teglhaven 40, 4654 Faxe Ladeplads.

Karise: mandage kl. 10.00 ved Stationen, Banevej 2A, 4653 Karise.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst