Fjernvarme på vej til fire “gasbyer” i kommunen

Fredag 3. marts 2023 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fjernvarme på vej til fire “gasbyer” i kommunen
Faxe Forsyning er klar med fjernvarme til Faxe Ladeplads, Rønnede, Karise og Dalby - hvis interessen er stor nok. Foto fra Faxe Forsyning.

Bor du i Faxe Ladeplads, Rønnede, Karise eller Dalby, så er der måske fjernvarme på vej til dig.

Faxe Kommune og Faxe Forsyning er nemlig gået sammen om et nyt fjernvarmeprojekt, der skal give borgere i kommunens fire største gasbyer mulighed for at få fjernvarme. Sådan lyder det fra Faxe Forsynings administrerende direktør, Marianne Almindsø Andersen:

- Fjernvarme er kommet på dagsordenen, og vi har fået et nyt mål. Vi vil tilbyde fjernvarme til de fire største gasbyer i Faxe Kommune. Vi har længe regnet på tallene, og vi glæder os meget over endelig at kunne melde noget ud, fortæller hun og tilføjer:

- Vi arbejder fortsat på at fastsætte prisen for tilslutning, men vi forventer at sende mere information ud herom i maj. Bor man i én af de fire byer, vil man også modtage en invitation til et indledende borgermøde på det tidspunkt. Vi anbefaler derfor, at man holder nøje øje med sin postkasse.

Intet er sikkert
Der er dog stadig mange brikker, der skal falde på plads, før borgerne kan tilkoble sig fjernvarme. Hvis det overhovedet skal lykkes, er det i første omgang vigtigt, at Faxe Forsyning får en stor nok tilslutning blandt borgerne. Hvis for få tilslutter sig, bliver løsningen for dyr, og så må borgere i de fire byer i stedet lede efter alternative varmeløsninger.

- Fjernvarme er en nem, stabil og tryg varmeløsning med mange fordele, så vi håber selvfølgelig på, at alle tilslutter sig projektet, men intet er givet på forhånd. Det hele afhænger af, hvor stor en tilslutning vi får, fortæller Marianne A. Andersen.

Faxe Forsyning kommer desuden med et ønske om, at borgere venter med at ringe, indtil de er klar med flere informationer. De opfordrer i stedet til, at man besøger Faxe Forsynings hjemmeside, hvis man vil vide mere om fjernvarme og projektet.

- Vi kan desværre ikke give mange konkrete svar lige nu, men hvis man har spørgsmål, opdaterer vi løbende vores hjemmeside med ny information. Vil man have flere nyheder om vores fjernvarmeprojekt, kan man også tilmelde sig vores nyhedsbrev, fortæller Marianne A. Andersen.

Vil man allerede nu støtte projektet, kan man tilkendegive sin interesse på Faxe Forsynings hjemmeside - faxeforsyning.dk. Det er helt uforpligtende.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand