Så skal der køres ræs igen...

Onsdag 8. marts 2023 kl. 08:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Så skal der køres ræs igen...
Søren Nygaard er klar til igen at køre ræs. Han har lige købt denne Suzuki Swift 1600. Foto: Torkild Svane Kraft

Så skal der køres ræs igen...
Søren Nygaard har fundet hjelmen frem. Nu kan man igen møde ham på danske og svenske motorbaner. Foto: Torkild Svane Kraft
Haslev: Der var engang. Sådan begynder mange eventyr. Og der var da også engang hvor Søren Nygaard kørte racerløb, men det sluttede for 35 år siden. Kærligheden til racerløb er dog aldrig sluttet - og nu vil han køre ræs igen.

I en meget kort periode var det rally Søren Nygaard kastede sig over, men han brød sig ikke om at publikum stod tæt på vejen hvor man kørte. Det er for farligt, siger han. Derfor skiftede han hurtigt til banekørsel, hvor der er autoværn mellem bilerne og publikum. Det har Søren det meget bedre med.

Det blev til flere år på motorbanerne i Danmark og udlandet, inden Søren Nygaard lagde styrthjelmen på hylden og sagde farvel og tak til motorsporten. Han havde alt for travlt med sin bilforretning og værksted - så travlt at han fik stress.

- Nu har jeg droslet ned. Der er kun mig på værkstedet. Jeg laver de biler jeg magter, og sælger selvfølgelig også en del brugte biler. Jeg har det bedre end nogensinde, siger Søren Nygaard, der har værksted og salg på hjørnet af Vestergade og Præstevænget i Haslev.

Kærligheden til motorsporten har Søren aldrig sluppet, men tiden til at køre ræs var der ikke. Det er den nu - og skal det være, så skal det være nu, for Søren Nygaard har lige rundet de 58 år. Heldigvis vendte hans kone, Majbritt, tommelfingeren opad, og så købte Søren en racerbil. Brugt men rigtig god. Det er en Suzuki Swift 1600, og godt og grundigt tunet.

Søren stiller op i Hankook 1600 Challenge Klassen - regner han med. Og når han siger “regner med” så er det fordi han skal på Racerskole for at generhverve licens. Her skal han gennemgå en del teori og køre en runde på Jyllandsringen på en bestemt tid, men det regner Søren Nygaard dog med at klare.

Og så står den ellers på løb i april, maj, juni, to i september og et i oktober på baner i Padborg, Jyllandsringen ved Silkeborg, Ring Djursland og i Sturup i Sverige. Ialt er der seks afdelinger af Danmarksmesterskabet.

Søren Nygaard stiller op for sjov. Han har ingen ambitioner om at vinde, siger han. Holder en lille pause, og siger så at han selvfølgelig vil give den hele armen, og køre for at vinde - så hvem ved, måske kører han fra alle de andre.

Det er ikke helt billigt at kører motorløb, så Søren Nygaard er glad for at have fået hjælp og støtte fra flere lokale virksomheder, blandt andet Jens Lassen VVS og Bent Rasmussen Autodele.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst