Jobbørs i Faxe Hallen sætter ny rekord

Onsdag 8. marts 2023 kl. 11:49

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Jobbørs i Faxe Hallen sætter ny rekord
Arkivfoto fra tidligere Jobbørs. I år bliver det endnu vildere. Du kan møde ikke mindre end 74 virksomheder fra vidt forskellige brancher.

Jobbørs i Faxe Hallen sætter ny rekord
Kristen Olesen er primus motor for Jobbørsen, men får onsdag den 15. marts hjælp fra ikke mindre en 50-60 medarbejdere fra Jobcenteret. Foto: Torkild Svane Kraft
Faxe Kommune: Onsdag den 15. marts inviterer jobcenteret til Jobbørs i Faxe Hallen. Det er 9. gang det sker, og i år er Jobbørsen større end nogensinde. Det er en af landets allerstørste.

- Det er helt vildt i år. Aldrig har der været så mange virksomheder, der har ønsket at have en stand. Vi er nu oppe på 74 og flere er der simpelthen ikke plads til, selv om vi bruger både den store hal og den lidt mindre sal, fortæller Kristen Olesen, der er Faxe Jobcenters faglige koordinator for virksomhedsservice.

De 74 virksomheder der stiller op til Jobbørsen repræsenterer store såvel som små virksomheder. Blandt de store lokale virksomheder finder man Royal Unibrew og Haribo, men man kan også møde mindre virksomheder som Holme fra Haslev og Maler-Svend fra Faxe Ladeplads.

Dertil kommer en lang række offentlige institutioner som f.eks. politiet, kriminalforsorgen, Sjællands Universitetshospital, Femern Agency, Faxe Kommune og mange, mange flere.

Kristen Olesen fortæller at der lige nu sker en stor udskiftning på jobmarkedet, ikke mindst på grund af den grønne omstilling. Derfor er der stor fokus på brancheskift og efteruddannelse på Jobbørsen.

Selv om vi oplever høj inflation og høje renter, så er beskæftigelsen meget høj, men mange må dog regne med at skulle skifte branche - og det er muligt ikke mindst på grund af den grønne omstilling, og stigende beskæftigelse indenfor turismeområdet.

- Og så er Jobbørsen jo en rigtig god mulighed for direkte dialog mellem virksomhederne, de fag de repræsenterer, og de mennesker der søger job eller ønsker at skifte job eller branche, siger Kristen Olesen fra Jobcenteret.

Også fritidsjobs
Udover faste fuldtidsjobs vil man også kunne møde virksomheder der tilbyder fritidsjobs for unge. Det er f.eks. FK Distribution og Faxe Kommune. Faxe Kommune? Ja, for også her er det muligt at få et fritidsjob - blandt andet på plejehjem. Hvad det går ud på, kan man høre mere om på Jobbørsen.

Alle er velkomne til at kigge indenfor på Jobbørsen. Ung såvel som voksne. Og hvad de unge angår så kommer der bl.a. erhvervsskoler på besøg, men også 10. klasse - og i den sidste time også elever fra folkeskolen.

- Elever fra 10. klasse bliver hentet i bus. Det er Dekra A/S, der bl.a. uddanner chauffører, der henter dem - og så vil de på vejen fra Haslev til Jobbørsen i Faxe, fortælle om beskæftigelsesmuligheder inden for transportbranchen, fortæller Kristen Olesen.

Jobbørsen afholdes i Faxe Hallen onsdag den 15. marts fra kl. 10 til 12.30. Alle er velkomne til at kigge indenfor - og vil man på forhånd vide hvilke virksomheder der har en stand, så kan man gå på faxekommune.dk og i søgefeltet skrive Jobbørs.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst