Faxe Kommune har ansat ny direktør

Tirsdag 28. februar 2023 kl. 12:49

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Kommune har ansat ny direktør
Ida Byrge Sørensen bliver direktør i Faxe Kommune. Foto: Patrick Kirkby, Guldborgsund Kommune

Faxe Kommunes direktion fuldtallig igen. 51-årige Ida Byrge Sørensen bliver ny direktør i Faxe Kommune. Hun kommer fra en stilling som centerchef i Guldborgsund Kommune.

Med ansættelsen af Ida Byrge Sørensen som direktør i Faxe Kommune er kommunens øverste ledelse atter fuldtallig. Fra april slutter hun sig til direktionen, som består af direktør Marianne Hoff Andersen og kommunaldirektør Thomas Knudsen.

- Vi havde et stærkt felt af ansøgere. Faktisk havde 44 meget kvalificerede kandidater søgt direktørstillingen hos os, fortæller borgmester Ole Vive, og han fortsætter:

- Det glæder mig virkelig, at Ida Byrge Sørensen har sagt ja tak til jobbet. Hun er engageret og fremstår nysgerrig og videbegærlig i forhold til vores organisation og Faxe Kommunens potentiale inden for erhvervsudvikling og bosætning. Jeg er overbevist om, at hun - og den nu fuldtallige direktion - får skabt gode resultater for erhvervslivet, borgerne og medarbejderne.

Ida Byrge Sørensen har de seneste år arbejdet som centerchef for Sundhed & Omsorg i Guldborgsund Kommune. Hun har 11 års erfaring som chef fra tre forskellige kommuner og kommer derfor til Faxe Kommune med et bredt indblik i både kommunale udfordringer og løsninger.

Hun er gift, bor i Maribo og parret har to voksne døtre, som i dag bor i København.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at blive en del af Faxe Kommune - en vækstkommune med fokus på mulighederne inden for erhvervsudvikling, turisme og bosætning, med alt hvad dertil hører af velfærdstilbud og foreningsliv. Det er et spændende felt at træde ind i. Jeg har hurtigt fornemmet der er et stort engagement både politisk og administrativt og glæder mig til at blive en del af holdet, siger Ida Byrge Sørensen.

Faxe Kommune arbejder strategisk tværgående. Ikke mindst derfor har stillingen været fagligt og personligt motiverende for Ida Byrge Sørensen at søge.

- Det er rigtigt, at mange kommuner taler om at arbejde på tværs for at skabe de bedste løsninger sammen med borgerne. Men det er altid forskelligt, hvor "moden" en kommune er til at gå nye veje. Faxe Kommune er klar - ja faktisk allerede i gang med at arbejde på tværs af forskellige fagligheder, og det ser jeg frem til at bidrage til, tilføjer Ida Byrge Sørensen.

- Ida Byrge Sørensen har talt sig stærkt ind i vores ledelsesmæssige og strategiske beslutninger. Hun har blik for vores retning, og hun har meget erfaring at byde ind med. Vi glæder os til det kommende samarbejde, siger Thomas Knudsen.

Arbejdsfordelingen i direktionen bliver endeligt besluttet, når de tre direktører er samlet fra april måned.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst