Nye ambulance-stationer opføres i Faxe og Haslev

Lørdag 18. februar 2023 kl. 11:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

De nye ambulancestationer kan komme til at se nogenlunde sådan ud. Illustration fra Region Sjælland.

Faxe og Haslev: Fra 1. februar sker der store ændringer i ambulancedriften i Region Sjælland. Det bliver ikke længere Falck der skal stå for alle ambulancer i regionen. Det betyder bl.a. at der bygges nye ambulancestationer i Faxe og Haslev.

Ambulancedriften deles i fire områder - område Holbæk, område Slagelse, område Nykøbing F og område Køge. I område Holbæk og Slagelse vil det være Falck der står for driften, mens det bliver Region Sjælland der selv står for driften i Køge og Nykøbing F.

Opdelingen mellem Falck og regionens egen drift har ingen betydning for den akutte hjælp til borgeren. Både Falcks og regionens egne ambulancer, vil indgå i et samlet beredskab, hvor regionens vagtcentral, der ligger i Næstved, disponerer ambulancerne på tværs af områderne, så det altid er den bedst placerede ambulance, der bliver sendt afsted.

- Med den nye ambulancetjeneste vil vi fra 2024 få bedre kvalitet og en øget nærhed til borgeren. Der bliver etableret seks ekstra ambulancestationer i Region Sjælland og indsat mindst 10 ekstra ambulanceenheder, har regionsrådsformand Heino Knudsen tidligere udtalt.

Nyt i Faxe og Haslev
Faxe Kommune kommer til at høre under område Køge. Altså det område hvor det bliver regionen der står for ambulancedriften. Det betyder at der skal opføres to nye ambulancestationer - en i Haslev og en i Faxe.

- Vi har købt to grunde. Den ene ved rundkørslen i Faxe og den anden på Grønlandsgade 10 i Haslev. De nuværende ambulancestationer er ikke tidsvarende. Vi skal jo sørge for gode forhold til de ambulancereddere der skal være på vagt 24 timer i døgnet, og det gøres billigere ved at bygge nye, end renovere eksisterende bygninger, oplyser vagtcenterchef Brian Lindekilde.

Der vil være døgnbemanding af én ambulance på begge ambulancestationer - altså ligesom det er i dag. I tilknytning til garagerne opføres der lydisoleret soverum, bad, toilet, køkken og opholdsrum, ligesom der laves en udendørs terrasse.

Opførelse af bygningerne er i udbud lige nu, så hvordan ambulancestationerne helt nøjagtig kommer til at se ud, er ikke helt på plads - men det de skal indeholde ligger helt fast, siger Brian Lindekilde.

Rie Christiansen fra Faxe Kommune oplyser, at regionen ikke har indsendt byggeansøgning endnu, men at regionen har forespurgt om indvendinger på placeringen - og her har kommunen vendt tommelfingeren opad.

- Det er vi glade for, for vi synes det er et par gode placeringer, der vil genere så få mennesker som muligt. Jeg tror mange borgere på Rønnedevej i Faxe bliver glade for at ambulancen ikke starter derfra, ligesom placeringen af den nuværende ambulancestation midt i Haslev, ikke er en optimal placering. Centralt, men lidt uden for byerne, er meget bedre, slutter Brian Lindekilde.

Og så tilføjer han, at regionen har sikret sig, at man kan blive på de nuværende ambulancestationer indtil de nye er bygget.

På www.sn.dk/faxe-kommune/ kan du læse mere om de nye ambulancestationer.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst