Irmapigen er død og Aldi manden vandrer mod syd…

Onsdag 22. februar 2023 kl. 08:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Irmapigen er død og Aldi manden vandrer mod syd…
Verdens Gang: Udkantsdanmark, randområderne og vandkantsdanmark er i sorg og krise.

Danskere uden for København er i krise og dyb sorg overfor nyheden om, at Albrecht nu går hjem til Tyskland. Han har forgæves forsøgt at få fodfæste i Danmark, og jeg er i panik over, hvor jeg nu skal købe mit næste topnøglesæt, forny min garderobe og købe noget af den bedste vaniljeis, jeg har smagt. Hvad skal jeg gøre, når min cykel er slidt op?

Brødrene Karl og Theo Albrecht blev født ind i en købmandsfamilie, og da de overtog familieforetagendet i 1945, tog forretningen for alvor fart. Opskriften var enkel: God kvalitet, lave priser og et stærkt fokus på omkostninger. I 1962 blev det til ALDI - en sammentrækning af familienavnet Albrecht og Diskont, som betyder rabat.

ALDI Danmark åbnede sin første butik i 1977 og var den første discountkæde i Danmark. Der var 190 Aldi-butikker over hele landet, og omkring 2.800 medarbejdere. ALDIs danske hovedkontor lå i Albertslund, og der var centrallagre i Haderslev, Kolding og Karlslunde.

En katastrofe
Regnskabsmæssigt var Aldi i nyere tids Danmark en katastrofe.

3 år i træk gav Aldi-kæden et rekordstort underskud. I 2019 lød det på hele minus 512 mio. kr. mod minus 381 mio. kr. i 2018. Også i 2020 gav Aldi et betydeligt underskud. Fra 2011 til 2019 har discountkæden tabt mere end 1,9 mia. kroner i Danmark.

ALDI har besluttet at trække sig fra det danske marked, og har i december 2022 indgået en aftale med REMA1000 Danmark, der køber 114 af ALDI Danmarks 188 butikker, samt ALDIs tre danske logistikcentre. Transaktionen var betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Beslutningen om at forlade det danske marked er truffet som led i ALDI Nord Group of Companies’ transformationsstrategi med henblik på at fokusere indsatsen på de øvrige otte europæiske markeder.
Jeg funderer over, hvad der gik galt. Men der er nok ikke et enkelt svar. Det er et sammenfald af adskillige faktorer. Hvad tænker du, kære læser?

Hvad skal vi dog gøre? Løsningen må findes Lidl by Lidl…..


Hvem er han?
Verdens Gang: En læser har spurgt hvem det egentlig er, der står bag klummen “Verdens Gang”. Her får du lidt at vide af skribenten...
Mit navn er Aksel Wolter. Jeg overtog klummen “Søegang “ efter Poul-Erik Søe som skrev i den daværende Faxe Bugten. Først hed min klumme “Fra min Hængekøje “, indtil den fik sit nuværende navn, “ Verdens Gang “.
Jeg har boet og arbejdet som folkeskolelærer i Faxe Kommune siden 1977. Dels i Spjellerup, Store og Lille Thorøje, Haslev og de sidste 20 år i Faxe Ladeplads. Jeg er aktiv i foreningen Liv i Ladepladsen, filmklubben Buster og en del af Fotogruppen HeroldWolterHerold.dk.

Min tilgang til klummen er “lommefilosofisk“. Jeg har intentioner om at sætte tanker i gang hos læseren. Uden at læseren behøver at være uenig eller enig med mine synspunkter.
Gennem årene har jeg fået en del tilbagemeldinger fra læsere af klummen, hvilket jeg er meget taknemmelig og ydmyg overfor. Det giver mig lyst til at fortsætte, så længe der er nogen, som læser med.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst