10 år med hel unik garnbutik

Onsdag 22. februar 2023 kl. 11:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

10 år med hel unik garnbutik
Linda Nordlander (nærmest) fejrer 10 års jubilæum med garnbutikken og garncafeen Oasen i Faxe. Her ser hun sammen med sin ansatte Janne Farre Kreutzfeldt. Foto: Torkild Svane Kraft.

Det er nu 10 år siden Linda Nordlander åbnede garnbutik på Parkvej 10 i Faxe. En ikke helt almindelig butik, for her kan man ikke “kun” købe garn - der er nemlig også en strikkecafé hvor man kan hygge sig.

Egentlig havde Linda ikke tænkt sig, at der også skulle være en strikkecafé, men det fik en af hendes kunder, Else Jensen, lavet om på, for hun foreslog Linda at lave nogle dage, hvor unge mennesker kunne kigge indenfor, og lære at strikke.

Det blev en stor succes. Der kom mange unge, men også modne kvinder, og i dag er der nok mest tale om modne kvinder, og de mødes i butikken onsdage fra kl. 13 til 21, torsdage kl. 13 til 17 og fredage ligeledes kl. 13 til 17.

Og det sjove ved fredagene, fortæller en af strikkedamerne, er at vi kalder det strik og drik. Det er dog ikke sådan, at der drikkes en masse. Man får et enkelt glas portvin - og masser af kaffe. For kaffe er der altid på kanden.

En gang imellem er der også maratonstrik, hvor man fortsætter til langt ud på natten. Her bydes der også på mad - og, ikke mindst, masser af hyggeligt samvær.

I cafeen kan man altid få et godt råd, hvis man er kørt fast i et strikkeproblem - for der er altid en af de mange deltagere, der lige har løsningen - og så kan man også hjælpe hinanden med nye opskrifter.

For at være med i strikkecafeen skal man naturligvis strikke med garn købt i Oasen, ligesom man betaler 30 kr. pr. gang for at være med, og heri er der inkluderet kaffe.

I selve butikken kan man købe alle former for garn, og alt det tilbehør der er brug for, og dertil kommer masser af råd og vejledning. Butikken er åben samtidig med strikkecafeen.

Linda Nordlander er ikke ene om at passe butikken, for hun har samtidig et fast job på kontoret i kommunens hjemmepleje. Hendes far Ole Nordlander hjælper rigtig meget, og desuden er Janne Farre Kreutzfeldt, ansat i et jobtræningstilbud.

På selve jubilæumsdagen den 1. marts byder Linda Nordlander på kaffe og kage og mange gode tilbud i butikken.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst