Intet holdkæft-bolsje til Putin!

Torsdag 9. februar 2023 kl. 10:50

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Intet holdkæft-bolsje til Putin!
Indlæg af:
Poul Andreasen,
Grøndalsvej 40,
Haslev

Steen Petersen fortsætter sin strudsepolitik angående krigen i Ukraine. Senest med artiklen ”Vesten vil have krig” den 31. januar. Og det undrer mig, at en historiker kan være så immun overfor historien, når det gælder diktatorer som Putin.

Når Putin og hans kleptokrati frygter EU og NATOs udvidelser østover, er det jo ikke primært af militære grunde. Der var intet i NATOs aktiviteter før 24. februar 2022, der gav Rusland anledning til bekymring for egen sikkerhed. Det var fordi den økonomiske og politiske udvikling af de østlige demokratier truede Putins politiske legitimitet. Hvis det er muligt for Ukraine at udvikle økonomi og demokrati med tættere bånd til Europa, så er det også muligt for den russiske opposition. Og der har vi Putins problem.

Når Steen Petersen så skriver, at ”befolkningen i det sydlige Ukraine, Donbass og på Krim ER RUSSERE”, er det jo faktuelt forkert. Ved den seneste folketælling i 2001 var det kun på Krim, at der var et beskedent flertal af russere (58%). Det er mig derfor en gåde, hvordan Steen Petersen kan skrive, at ”De har derfor ret til at rive sig løs og blive forenet med Rusland”. Med undtagelse af Krim var der tale om et højtråbende og militant, russisktalende mindretal, der med våbenmagt bekæmpede flertallet i deres regioner fra 2014 og frem, med Rusland som dukkefører og aktiv medspiller.

Nu vil Steen Petersen så belønne Putin med en stor bid af det østlige Ukraine. Men Putin er jo ikke tilfreds med det. Hans primære mål ved invasionen var erobring af hele landet og indsættelse af et russiskvenligt styre, og det selverklærede, langsigtede mål er retablering af det sovjetiske imperium. Det er ikke uden grund, at især polakkerne nu ryster i bukserne. Og når Rusland er kommet sig ovenpå sin blodtud, så er der russiske mindretal i blandt andet de baltiske lande, der kan aktiveres til ”frihedskamp” i lighed med Donbass.

Skal vi så give Putin hans holdkæft-bolsje for at få ”Peace in our Time”? Nej, hr. historiker Steen Petersen – det er München-aftalen om igen, hvor vestmagterne troede de kunne pacificere Hitler med en bid af Tjekkoslovakiet.

Alle ved, hvordan det gik.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Er det ikke bare at sige ”undskyld”?
- Bedre oplysning til unge om frit tandlægevalg
- Så er den gal igen
- Svar på læserbrev om affaldsordning til boligselskaber
- Langsom Forsyning
- En stor tak fra Borgergruppen
- Donbas er russisk
- Krim er russisk
- Vi skal beholde aflastende medarbejdere
- Intet holdkæft-bolsje til Putin!
- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst