DM-bronze til lokalt cykeltalent

Torsdag 9. februar 2023 kl. 10:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

DM-bronze til lokalt cykeltalent
Alexander, i hvid bluse, vandt bronze. Foto: John Holmer Nielsen

DM-bronze til lokalt cykeltalent
Alexander på podiet sammen med Noah Andersen øverst og Magnus Åhman på 2. pladsen. Foto: John Holmer Nielsen
Rønnede: Cykelrytteren Alexander Nørskov Larsen fra Rønnede, sikrede sig bronzemedalje ved Danmarksmesterskaberne i Omnium i Ballerup. Dagen før havde han placeret sig som nummer 6 i sprint, og som nummer 5 i parløb sammen med sin makker Oskar Skovgaard Andersen.

Begge ryttere kører for Roskilde Cykle Ring, Alexander som 2. års U17 og Oskar som 1. års.

DM-weekenden bød på fantastisk spændende løb, og søndagens præstation i Omnium bestod af først en kvalifikation, for at finde de 24 ryttere, der skulle køre omnium. Dernæst blev det scratch over 20 omgange, hvor vinderen er første mand over stregen på sidste omgang.

Her sikrede Alexander sig 36 point ved en tredjeplads. Næste afdeling var pointløb, hvor første mand over stregen får point i hver af de 16 pointgivende omgange. Alexander satte fart på og eliminerede Ordrups holdkørsel næsten demonstrativt ved at sikre sig 7 af de 16 mulige point og dermed 40 point mere til finalen.

Han var nu helt i front inden udskilningsløbet, hvor Ordruprytterne igen forsøgte at holde ham væk. Det lykkedes til dels, men heller ikke mere. Alexander sluttede som nummer 3 med 36 point, og dermed lå han som nummer 2 samlet inden det afsluttende pointløb. Noah Andersen lå først med 114 point, Alexander med 112 og Ordruprytteren Magnus Åhman som treer med 102 point.

Der var lagt op til en virkelig herrematch, men Alexander var alene mod tre Ordrupryttere, der endelig havde fået styr på deres holdsamarbejde, og det betød, at Alexander konstant måtte lukke huller og bruge kræfter på at hente de tre ryttere, der stak få skift, men de to andre forsøgte at lukke Alexander inde. Lidt som da Roglic og Vingegaard satte Pogacar på arbejde sidste år. I en afgørende spurt var Alexander to point efter Åhman, men kunne beholde sin sølvmedalje ved at vinde sidste spurt. Desværre sad de mange jagter i benene, så Åhman kunne snuppe sølvet foran Alexander, der kæmpede til det sidste.

Set i lyset af det voldsomme styrt i april sidste år, er det fantastisk at Alexander er kommet så stærkt tilbage på mindre end et år. For 14 dage siden forsøgte han sig ved U19 DM i Odense, hvor der blev 3000 meter på tid, og Alexander slog flere af de to år ældre ryttere og sluttede som nummer 11 i tiden 3:36:04 (det svarer til cirka 50 km/t i snit).

Nu er det landevejssæsonen, der venter, og Alexander er klar. Der er mange mål for den kommende sæson. Du kan følge Alexander på Facebook og Instagram.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst