1100 kaniner mødes i Haslev

Tirsdag 14. februar 2023 kl. 11:48

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

1100 kaniner mødes i Haslev
De er da nuttede, sådan nogle små kaninunger. Møde dem, og mere end 1000 andre i Haslev Hallerne fra 17. til 19. februar.

1100 kaniner mødes i Haslev
Der er kaniner i alle størrelser når Danmarks Kaninavlerforening inviterer til udstilling i Haslev.
I weekenden den 17. til 19. februar bliver der afholdt landsudstilling og Danmarksmesterskab i kaninavl i Haslev Hallerne.

På udstillingen vil der være 1100 kaniner i forskellige racer og varianter. Der kommer til at være de helt store Belgisk kæmper som vejer mellem 7 til 10 kg, og helt ned til de små Dværgharer som vejer mellem 700 gram og 1,3 kg. Man får også set kaninernes væld af forskellige farver og pelstyper på udstillingen.

Kaninerne kommer til at blive bedømt af dommerne fra Danmark, Norge og Sverige. Det gælder om at finde udstillingens bedste kanin ”Best in Show”, men avlerne kæmper også om titler som ”Bedst i racen”, ”Gruppevinderen” og andre præmier, ligesom opnåelse af championater er en del af bedømmelsen.

Der vil også være konkurrence i kaninhop, hvor der deltager 171 kaniner. Konkurrencen handler selvfølgelig om hvilken kanin der kan springe banen fejlfrit i hurtigste tid.

For alle kanininteresserede vil der være mulighed for at besøge udstillingen og få en god snak med garvede kaninavlere - herunder gode råd om fodring, avl og pleje.

Udstillingen åbnes officielt fredag kl 15.00 af dyrlægen Bjarne Østergaard Rasmussen fra Hårlev, og er åben for publikum fredag fra kl 15.00 til 19.00, lørdag 09.00 til 17.00 og søndag fra kl 09.00 til 15.00. Entre kr. 50 som gælder hele weekenden. Børn under 18 år gratis adgang.

Af Monika Levin, praktikant fra Druestrup Friskole

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst