Ondt i hjertet? Her kan du træne og snakke...

Onsdag 15. februar 2023 kl. 11:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ondt i hjertet? Her kan du træne og snakke...
Humøret er højt når deltagerne i Hjerteforeningens trænings- og samtalehold mødes hver torsdag i Faxe Sundhedscenter. Og du er også velkommen... Foto: Torkild Svane Kraft

Humøret er i top. Der er smil på læben og lidt smådrillerier i luften, alt imens alle træder i pedalerne på kondicyklerne - for at få pulsen lidt op, inden man kaster sig over andre fysiske udfordringer.


Avisen er på besøg på Faxe Sundhedscenter hvor Hjerteforeningen har et tilbud til mennesker der har problemer med deres hjerter. Gennem næste 10 år har gruppens medlemmer sat hinanden stævne torsdage kl. 16.30. Og her starter man med en god gang fysisk træning.

Først varmer man op på cyklerne, hvorefter man går videre til nogle af de andre redskaber, laver noget gymnastik eller spiller lidt bold. Der er ingen instruktør. Det er medlemmerne selv der finder ud af hvad man hver især skal lave - og det sker ud fra et program som man har aftalt med sin læge og ofte også med Faxe Kommunes træningsenhed, hvor de fleste har fået hjælp efter operation eller anden form for lægelig bistand i forbindelse med deres hjertelidelse.

- Hjertet er jo en muskel som det er vigtigt man træner. Den skal holdes vedlige, og det er nu engang nemmere at motionere, når man er med i et fællesskab som dette. Et fællesskab hvor de andre regner med at man kommer. Et fællesskab hvor man hjælper og støtter hinanden, sagde en af gruppens medlemmer.

Og så tilføjede han at det ikke kun er når det handler om motion, at man hjælper og støtter hinanden. Mens man træner bliver der vendt mange ting - og efter træningen, så samles alle i sundhedscenterets café, hvor man drikker en kop kaffe og får en god snak.

Og ofte er der meget man gerne vil snakke med andre om, når man har fået konstateret en hjertesygdom - og hvor får man den bedste snak? Det gør man med andre der også har problemer med deres hjerte.

- Så ikke nok med at vi får os rørt disse torsdage, så er der også et sted hvor vi ved, at det er helt legalt at bede om hjælp, hvis der er noget der trykker lidt ekstra på det psykiske plan. De andre har det måske på samme måde - eller også er der en der har løsningen på problemet. Og endelig så er det jo godt at få luft, sagde en af deltagerne.

Også plads til dig
I øjeblikket er der 18 mænd og kvinder tilknyttet holdet. Den yngste er godt 50 år, og den ældste har rundet de 83 år. Men selv om holdet har en pæn størrelse, så gør deltagerne opmærksom på, at der er plads til flere på holdet.

- Vi synes det er så vigtigt med dette fællesskab, hvor vi træner vores fysik og plejer vores psyke. Det er godt for os selv, og samtidig sparer sundhedsvæsenet både tid og penge, når vi trives og har det godt - så det er en ren win-win situation, var flere enige om.

Tirsdag den 21. februar kl. 19 afholder Hjerteforeningen Faxe generalforsamling i Faxe Sundhedscenter. Her vil mange af deltagerne på torsdagsholdet være tilstede, og de svarer meget gerne på spørgsmål fra andre hjertesyge. Så her er alle velkomne til at møde op og få en snak.

Kan du ikke møde op denne dag, er du velkommen til at kontakte Hjerteforeningen Faxes formand Tommy Pedersen på telefon 4271 5130 eller hemmingsvej51@gmail.com.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst