Kasper og Simon nåede målet: roede over Atlanterhavet NU MED VIDEO

Torsdag 2. februar 2023 kl. 10:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Simon Svendsen og Kasper Andersen nåede målet. Foto: AtlanticCampaigns PennyBird

Faxe og Faxe Ladeplads: 50 dage, 22 timer og 44 minutter. Onsdag den 1. februar kl. 07.19 lokal tid, kunne Simon Svendsen fra Faxe Ladeplads og Kasper Skaarup Andersen fra Faxe gå i land på Antigua efter at have roet hele vejen over Atlanterhavet.

Simon og Kasper har deltaget i verdens hårdeste robegivenhed The Talisker Whisky Atlantic Challenge. 43 robåde blev sendt afsted fra San Sebastian på den spanske ø La Gomera vest for Tenerife - og 50 døgn senere kunne Simon og Kasper gå i land på Antigua, der ligger sydøst for Den dominikanske Republik.

Ved ankomsten på Antigua tændte de to svogre nødblus som de holdt ud i strakte arme, samtidig med at de råbte “vi klarede det” - og det er i sandhed da også en præstation ud over det sædvanlige de to fyre har præsteret.

Artiklen fortsætter under videoen.
Inde på kajen stod Kasper og Simons koner, som er søstre, og deres børn, klar til at modtage dem. Det blev et tårevædet gensyn. Et gensyn hvor de to superroere havde svært ved at stå på benene. Når man har tilbragt så mange døgn i en lille robåd på det store Atlanterhav, så skal man vænne sig til at have fast grund under fødderne.

- Vi kunne jo kun kravle rundt på båden, og har allers kun ligget og siddet hele tiden, sagde Kasper ved ankomsten til Antigua.

Simon Svendsen og Kasper Andersen er fysisk og psykisk udmattede efter de godt 4.600 kilometer på Atlanterhavet - og temmelig udmarvede. Det tærer på kroppen, når den udsættes for de strabadser de to svogre har udsat deres kroppe for.

Turen over Atlanterhavet kræver mod og råstyrke - men det er ikke kun det, det har handlet om. For siden Simon og Kasper besluttede sig for deres vilde projekt, har de samlet penge ind til Fonden Cool Unite, der støtter børn med alvorlige og livstruende sygdomme. Hvor meget der er samlet ind til dette gode formål, opgøres først senere.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst