Gør haven til et naturparadis

Torsdag 9. februar 2023 kl. 14:58

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Gør haven til et naturparadis
Michael Stoltze fortæller om at gøre haven til et naturparadis.
Søndag den 12. februar kl. 14 inviterer Haveselskabet Sydøstsjælland til foredrag med Michael Stoltze på Kulturnariet, Søndergade 12 i Haslev. Foredragets tema er “Sådan gør du haven til et naturparadis”.

Michael Stoltze er biolog, Ph.d., forfatter og fotograf. Speciale ved Københavns Universitet i 1985 i afrikanske insekter og Ph.d. ved Københavns Universitet 1994 i danske sommerfugle.

Han er født i 1955 i Allinge og er vokset op på landet på Nordbornholm i et kunstnerhjem i en dal omgivet af skov, lyng, klipper, søer og marker. Her fik han naturen ind med modermælken. Efter 38 år på Sjælland og i Jylland flyttede han tilbage til Bornholm. Nu til skovfogedboligen Koldekildehus i Almindingens hjerte, der er omgivet af lige så rig natur som i hans barndoms dal.

Michael Stoltze var ansat ved Danmarks Miljøundersøgelser 1994-1998 og 1998-2008 i Danmarks Naturfredningsforening, hvor han arbejdede med naturpolitik, fredning og etablering af nationalparker i Danmark.

Michael Stoltze er naturforkæmper og stærkt optage af sanselighed, sammenhænge, naturens møde med kulturen og alt det, naturen gør ved os på godt og ondt. Han har skrevet et stort antal kronikker og deltaget i utallige debatter om natur og naturpolitik.

Stoltze har skrevet bøger om sommerfugle og dansk natur, blandt andre hovedværkerne "Danske dagsommerfugle", "Dansk natur" og "Danmarks Nationalparker". Han er en efterspurgt fotograf, skribent, foredragsholder og turguide og har bidraget med kapitler og essays til et stort antal bøger om natur, kunst og kultur. Han debuterede med separatudstilling som fotograf i 2017 med udstillingen "Naturkraft", der kan ses på hans blog "Dansk Natur", som han har drevet siden 2009.

Der tages entré til dækning af omkostninger.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst