Stevns Orientering tager hul på 50 års jubilæumssæson

Tirsdag 31. januar 2023 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Stevns Orientering tager hul på 50 års jubilæumssæson
Erik Molnit, her med hue og kompas, var med til at stifte Stevns Orientering - og han er stadig aktiv. Arkivfoto: Ivan Jensen

For over 50 år siden var der et uformelt motionssamarbejde mellem Roklubben Stevns i Rødvig, Roklubben Viking i Faxe Ladeplads, Store Heddinge Gymnastikforening og Stevns Motorklub.

Samarbejdet bestod i at klubberne inviterede hinandens medlemmer til forskellige motionsarrangementer.

Dette samarbejde mente nogle burde sættes i mere faste rammer og i 1973 satte Torben Iversen fra gymnastikforeningen, Arly Olsen fra Stevns Roklub, Erik Molnit fra motorklubben og Steen Anker Jensen fra Viking sig sammen og planlagde Stevns Orienterings første sæson. Hurtigt kom der flere ildsjæle med og nogle er stadig, efter 50 år, både som deltagere og arrangører.

Stevns Orienterings første løb foregik i Bøgeskoven i 1974 og var arrangeret af Erik Molnit. Her gik løbet ud på at følge kompasretninger fra post til post. I det hele taget var løbene og kortene mere simple end de orienteringskort og løbsprogrammer der bruges i dag.

Hele konceptet med Stevns Orientering har dog ikke ændret sig. Det er stadig en gruppe frivillige fra en række forskellige lokale foreninger der sætter sig sammen og arrangerer orienteringsløbene. Stevns Orientering er ikke en forening eller klub, og man kan ikke blive medlem. Løberne møder bare op i skoven på de annoncerede tidspunkter, betaler et beskedent løbsgebyr og deltager helt uforpligtende.

- Løbene foregår også stadig i de lokale skove. Uden Gjorslev, Seinhuus, Bregentved, Vemmetofte, Sparresholm og de andre godser og skovejeres store velvilje, var der ikke noget Stevns Orientering, lyder det fra Kim Møller fra Stevns Orientering.

Reception og løb
Nu løber den 50. sæson af stablen med reception og gratis jubilæumsløb søndag den 5. februar ved Faxe Kalkbrud - nærmere bestemt ved krydset Baunekulevej og Stubberupvej. Receptionen er kl. 9.00 og jubilæumsløbet er fra kl. 9.30. Alle er velkomne, også dem der aldrig tidligere har prøvet kræfter med kort og kompas.

I årets jubilæumssæson 2023 tilbyder syv løb i en gennemgående konkurrence samt to træningsløb.

Det samlede løbsprogram og øvrige praktiske oplysninger kan ses på Stevns Orienterings hjemmeside stevns-orientering.dk - og her kan man også se nøjagtigt mødested for hver enkelt løb.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst