Vi har vundet i lotteriet - derfor hjælper vi andre

Mandag 23. januar 2023 kl. 09:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Når vi er født i Danmark er det jo som at have vundet i lotteriet, så selvfølgelig vil vi hjælpe børn i nød, sigerZiva Præst Linck (tv) og Dagmar Damsbøl-Hovmand. Foto: Torkild Svane Kraft

Vi er jo selv børn, og det kunne jo have været os der stod i den situation, så selvfølgelig vil vi være med til at hjælpe børn i Syrien.

Dagmar Damsbøl-Hovmand og Ziva Præst Linck går i 7.C på Nordskovskolen i Haslev, og siden den 9. januar har de gået rigtig mange kilometer, for at samle penge ind til udsatte børn i Syrien.

Men de er ikke de eneste. Resten af deres klasse, og iøvrigt flere andre skoleklasser i kommunen, er også med til at gå for at hjælpe andre. Det er Novo Nordisk Fonden der, i forbindelse med Danmarks Indsamling, donerer 20 kr. for hver kilometer et barn har gået fra 9. januar til 3. februar.

- Det var vores lærere der spurgte om vi ville være med til at gå for at samle penge ind, og det ville vi selvfølgelig, og det var så Gustav der foreslog, at vi skulle gå 1500 kilometer, fortæller Dagmar.

Det var noget af et mål at sætte sig, men alle eleverne i 7.C tog udfordringen op, og lige siden 9. januar har de gået hver eneste dag, og fortsætter til og med den 3. februar.

For at nå målet afsatte de hele fredagen til projektet. De mødtes klokken 8 om morgenen, og gik så lige indtil kl. 20 om aftenen. Ikke alle på én gang. Man var delt ind i hold på hver fire elever, og to fra holdet skulle være ude at gå - altså en form for stafet over 12 timer.

Når man ikke var ude af gå kunne man hygge sig i klasselokalet med kager, snacks og film - lige indtil man igen måtte ud at gå en tur. Nogle forældre havde lavet aftensmad, så ingen gik sultne hjem - eller ud på ruten.

Win-Win situation
- Sådan til daglig går vi jo ikke og tænker over, hvor godt vi har det, og hvor forfærdeligt det må være at leve hvor der er krig, men nogle gange, så kommer vi til at tænke over hvor heldige vi er. Vi har jo vundet i lotteriet, når vi er født her i Danmark, sagde Dagmar. Og Ziva er helt enig.

Hverken Dagmar, Ziva eller de andre i 7.C nøjes med at glæde sig over at være født i Danmark - de handler aktivt for at hjælpe andre ved at gå rigtig mange kilometer, og de er helt sikre på at nå målet på 1500 kilometer - og at klassen dermed har skaffet ikke mindre end 30.000 kr. til syriske børn.

Samtidig med at de glæder sig over resultatet, har der været mange flere positive ting ved de mange gåture end “blot” at skaffe penge til syriske børn.

- Det har været fedt at få frisk luft hver dag. Jeg har i hvert fald fået meget mere energi når vi er kommet tilbage til skolen, sagde Dagmar - og så havde hun og Ziva ikke tid til at snakke mere. De skulle lige have lidt at drikke, inden de igen skulle ud at gå - for at hjælpe andre...

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst