Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus

Mandag 30. januar 2023 kl. 08:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
Randi Marie Bondeskov udstiller på Emmaus i Haslev. PR-foto

Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
Keramikvase af Randi Marie Bondeskov. PR-foto
Lørdag den 4. februar kl. 14 til 17 inviterer Galleri Emmaus i Haslev til fernisering på udstilling af værker af Randi Marie Bondeskov.

Først sent i livet tog Randi Marie Bondeskov fra Osted fat i leret for at koncentrere sig om et dybfølt ønske om at arbejde i det tredimensionale aspekt.

Hun har altid været optaget af kunst og hendes kunstinteresse har ført hende til at beskæftige sig med forskelligt indenfor det kreativt musiske område, senest som billedkunstlærer.

At arbejde med keramik er en livsbekræftende glæde og en stor tilfredsstillelse for hende.

- Det er både spændende og udfordrende at starte med en klump ler - føle og mærke lerets beskaffenhed og formåen. Proces og udtryk er ofte uforudsigelig, og først når ovndøren åbnes efter endt glasurbrænding, åbenbares resultatet, siger Randi Marie Bondeskov, og fortsætter:

- Med opvækst i skov med dens diversitet og dyreliv, blev jeg tidligt i livet opmærksom på naturens mangfoldighed, fik styrket fantasien og stimuleret sanserne. Det har sat dybe spor og aftryk i sindet og lært mig at SE. Livet er fuldt af kontraster, lyset og mørket, kulde og varme, krig og kærlighed, sorg og glæde.

Perfekthedskulturen har gjort sit indtog, med hensyn til hvad der er rigtigt og forkert. I keramikken ser Randi Marie Bondeskov muligheden i at vise skønheden i det uperfekte.

Randi udforsker sanseligheden og gennem metaforer og symbolikker gives værkerne udtryk og oplevelser - altid med reference til elementer fra naturen. Hun arbejder fortrinsvis med krukker, vaser, fade og skåle, men sideløbende er det også blevet til en del skulpturer.

- De organiske former udforskes til stadighed. Glasurerne afstemmes efter form, udtryk og lertype, og er i øvrigt enhver keramikers største udfordring, siger Randi Marie Bondeskov, der er autodidakt, men har taget undervisning tre år hos en professionel keramiker.

Et udsnit af hendes mange værker kan ses på Galleri Emmaus, Højskolevej 9 i Haslev med fernisering lørdag den 4. februar 2023 kl. 14 til 17. Kunstneren vil selv være til stede her.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst