Haslev, fra stationsby til pendlerby

Tirsdag 17. januar 2023 kl. 11:21

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Haslev, fra stationsby til pendlerby
Indlæg af:
Sigurd Bak Christensen
50 år i Haslev og pendler i 13 år.
Røn Allé 26,
Haslev


Den nys udkomne bog med ovennævnte titel giver et betimeligt og læseværdigt indblik i de seneste 50 års ændringer og udvikling af Haslev by.

Dog synes Haslevs ændrede position og status i den sammenbragte Faxe kommune at være noget nedtonet i bogen. De 'nye' byråd fra 2007 valgte at 'brande' Kommunen i stedet for at lade kommunens byer tale for sig selv og beholde deres kendetegn og integritet. Ingen af bogens refererede pendlere nævner Faxe Kommune som det der tiltrak dem !

For eksempel hedder det nu ikke mere Haslev Bibliotek, men blot 'Bibliotek og Borgerservice'. Derimod hedder det Faxe Musikskole, ligesom andre skilte unødigt indeholder Faxe så tilrejsende tror de nu er kommet til Faxe by. Den heldigvis nu afsluttede kampagne 'Følelsen af Faxe' som man mødte ved indkørslen til byen er et andet eksempel på misforstået branding.

Den halvhjertede renovering af bymidten i 2017, hvor der stort set ikke blev taget hensyn til nogen af borgerforslagene i processen efterlod bymidten uden ikoner og med grå industri gadelamper i 'Byen i det grønne'. Oveni kommer mangelfuld vedligehold og pasning af bymidten. Selv om det måske ikke har påvirket tilflytningen nævneværdigt kunne kommunen nok have behandlet Haslev med lidt mere veneration for de oprindelige indbyggere og til mere gavn og glæde for tilflyttere.

I forordet giver borgmester Ole Vive, forståeligt nok, udtryk for at vi helst skal se fremad. Så giv nu haslevitterne 'Byen i det grønne' tilbage og genskab byens identitet. Kun med en vis følelse af medejerskab er her rart at bo.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
- Trivsel og kultur, kan vi være dette bekendt?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst