Fortællingens dag fejres i Emmaus med ord og lykke

Tirsdag 17. januar 2023 kl. 08:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fortællingens dag fejres i Emmaus med ord og lykke
Benjamin Barfod og Steffen Sommerstedt om Lykkens hemmelighed. Foto: Torkild Svane Kraft

Fortællingens dag fejres i Emmaus med ord og lykke
Bodil Rahbek fortæller egne yndlingshistorier.
Fortællingens Dag fejres hvert år den 24. januar - og i år også på Højskolen Emmaus i Haslev i tæt samarbejde med Foreningen Flytbar Scenekunst og Teatret Aspendos.

Fortællingens Dag byder på klassiske og moderne fortællinger. Landet over er der arrangementer med alt lige fra eventyr over saftige fortællinger til moderne fortællinger om at være menneske i dag.

Arrangementet i Haslev byder også på lidt af hvert. I dagtimerne inviteres skoleklasser til fortælling med Bodil Rahbek Nielsen og Steffen Sommerstedt på Højskolen Emmaus.

Bodil vil dele ud af sin store skattekiste af klassiske fortællinger fulde af humor og eviggyldige dilemmaer, mens Steffen vil fortælle med afsæt i uheldige oplevelser fra hans barndom - som måske ligger tæt op af nutidens skoleelevers egne ulykker.

Fyraftensarrangement
Samarbejdet med Foreningen Flytbar Scenekunst gør det muligt også at slå dørene op for et åbent fyraftensarrangement. Her er er det mest for de voksne, men hele familien er velkommen på Højskolen Emmaus.

Eftermiddagen byder på hele to fortælleforestillinger.
I forestillingen “ORD - yndlings fortælling” vil de to lokale historiefortællere Lasse Lundstrøm og Bodil Rahbek fortælle deres egne yndlingshistorier.

Derefter sluttes eftermiddagen med forestillingen “Lykkens Hemmelighed - og andre fortællinger om lykkejægere” af Teatret Aspendos. I denne lille poetiske og humoristiske forestillingen, får man faktisk mere end én opskrift på lykke. Måske endda én der virker for dig...

Det er en samling fortællinger, af forskellig oprindelse og karakter, med det gennemgående lighedstræk, er at de kredser omkring mennesker der drømmer så meget om fremtiden, eller jager lykkens så intenst, at de helt glemmer at se skønheden i det de har, der hvor de er lige nu. Historier der kalder på et lille eftertænksomt smil.

På forskellig vis handler historierne om at søge lykken og finde sig selv - ofte i et forsøg på at ”være noget”. Samtidig bevæger vi os frem og tilbage mellem et fantasifuldt, eventyrligt univers og nutidssatiriske fortællinger. Historierne fortælles af skuespiller Steffen Sommerstedt til skøn livemusik af Benjamin Barfod som fremtryller et helt unikt lydunivers med mystiske og klangfulde instrumenter.

Tilsammen giver de to forestillinger et godt billede af den mundtlige fortælling anno 2023, og i Emmaus smukke rammer er der lagt op til en hyggelig eftermiddag fuld af gode historier.

Program for det åbne fyraftensarrangement på Højskolen Emmaus, Højskolevej 9, Haslev: Dørene åbnes kl. 16.00. Kl 16.30: André Andersen Teaterkompagni: “ORD - yndlings fortælling”. Medvirkende: Lasse Lundstrøm og Bodil Rahbek.

Kl. 17.30: Teatret Aspendos:” Lykkens Hemmelighed - og andre fortællinger om lykkejægere”. Medvirkende: Steffen Sommerstedt og Benjamin Barfod. kl. 18.30 er der farvel-fællessang fra højskolesangbogen.

Det koster kun 80 kr. at deltage og billetter købes på flytbarscenekunst.dk eller i døren.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst