Torsdagstanker, dronning og Michael Milo Jørgensen

Onsdag 18. januar 2023 kl. 08:49

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Torsdagstanker, dronning og Michael Milo Jørgensen
Michael Milo Jørgensen fortæller om skibsbyggeri og musikudgivelsen “Dronning af Faxe Ladeplads”. Foto: Torkild Svane Kraft

Så er Østsjællands Museum klar med en ny omgang “Tanker til din torsdag”. Torsdag den 2. februar vil Michael Milo Jørgensen fortælle om “Dronning af Faxe Ladeplads”.

Michael Milo Jørgensen fra 'HISTORIE Faxe Ladeplads' fortæller historien om ’De fire dronninger’, bygget på J. Koefoeds Skibsbyggeri og Træskæreri - og om musikudgivelsen 'Dronning af Faxe Ladeplads'.

I 1874 slog skibsbygmester Jens Julius Koefoed sig ned i den nye havn ved Faxøe Strand. Og samme år, den 18. september, skrev Faxe Avis: 'I tirsdags løb af stabelen ved Faxe Ladeplads den første bygning og skibsbygger Koefoed har efter forlydende bestilling på et nyt fartøj'.

Men i 1874 lå det ikke ligefrem i kortene, at ’J. Koefoeds Skibsbyggeri og Træskæreri’ skulle bringe Faxe Ladeplads på verdenskortet. I skibsbyggeriets storhedstid, 1916-1921, hvor de firemastede skonnerter med dronningenavne blev bygget, var der mellem 80-100 ansatte og det blev således den største arbejdsplads. Historien lever, men hvilken skæbne får de 82 bygninger, bl.a. ’De fire dronninger’?

I 1919 blev 'Dronning Dagmar' søsat - og 100 år efter udkom musikken 'Dronning af Faxe Ladeplads'. Musikken er således en fejring af tiden hvor firemastede skonnerter med dronningenavne blev født i Faxe Ladeplads.

Foredraget finder sted torsdag den 2. februar kl. 19.00 til 21.00 på Rådhusvej 2 i Faxe. Billetter købes på museets hjemmeside oesm.dk. I prisen er der inkluderet entre til Kulturmuseet og et glas vin, øl eller en sodavand.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst