Festlig fredag for ensomme enlige

Tirsdag 17. januar 2023 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Festlig fredag for ensomme enlige
Michelle Nielsen håber mange ensomme enlige har lyst til at være med i Festlig Fredag. Foto: Torkild Svane Kraft

Rigtig mange mennesker er ensomme. Ikke mindst enlige. Men hvad kan man gøre for at møde andre mennesker, så man kan komme ud af sin ensomhed.

Det er Faxe Kommune, med pårørendekonsulent Michelle Nielsen i spidsen, der inviterer til en hyggelig og helt gratis sammenkomst i cafeen på Faxe Sundhedscenter fredag den 10. februar fra kl. 11 til 14.

Der vil være lidt godt at spise - naturligvis tilberedt af sundhedscenterets gode Café Ådalen. Royal Unibrew giver sodavand til maden og Haribo leverer lidt sødt. Derudover synger og spiller Ole Berg ligesom der vil være fællessang og god mulighed for en hyggelig snak med alle der møder op til “Festlig fredag”.

Michelle Nielsen fortæller at der vil være forskellige stande, hvor man kan høre om nogle af de mange tilbud om fællesskaber som man kan være med i. Man vil blandt andet kunne møde folk fra Æblehaven i Faxe, Oasen i Haslev og Dalgården i Rønnede, ligesom Ældresagen vil være tilstede med en stand - og måske kommer flere til.

Foruden Michelle Nielsen vil sundhedskonsulent Andrea Søndergaard være tilstede under Festlig fredag, og fortælle om de mange tilbud Faxe Kommune har til kommunens borgere - også ensomme.

Der er alt for mange mennesker her i kommunen der er ensomme. Det kan man blandt andet se i en landsdækkende sundhedsprofil der blev offentliggjort i 2021 - og problemet er nok ikke blevet mindre siden 2021 - Coronapandemien har nok gjort at en del har holdt sig for sig selv, og dermed er blevet ensomme.

Første skridt ud af ensomheden, kan man tage ved at tilmelde sig “Festlig fredag for ensomme enlige”. Man tilmelder sig via sms til 5620 3381 eller mail icnie@faxekommune.dk.

Man skal tilmelde sig arrangementet senest torsdag den 26. januar. Der er plads til 70 deltagere efter princippet “først til mølle”.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst