Når jeg ser jeres blå blink så ved jeg der er styr på tingene

Lørdag 7. januar 2023 kl. 16:02

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Endelig kunne der holdes nytårsparole for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning station Faxe og Haslev efter to års corona-pause. Foto: Torkild Svane Kraft

Efter to års corona-pause kunne Midt- og Sydsjællands Brand & Redning endelig holde nytårsparole for brandmændene tilknyttet brandstationerne i Faxe og Haslev.


Nytårsparolen blev holdt midt i kommunen, nemlig i Cafe Simona i Rønnede Golfklub - og udenfor holdt alle brandbilerne klar, hvis alarmen skulle lyde. Og det gjorde den. Brandmændene fra station Haslev måtte smide kniv og gaffel for at rykke ud til en brandalarm, men heldigvis var nytårsparolen næsten overstået da det skete.

Det var beredskabschef Henrik Nilsson der bød velkommen til nytårsparolen og holdt talen, mens beredskabsdirektør Flemming Nygaard-Jørgensen holdt en lignende tale på brandstationen i Vordingborg.

Nytårsparolen startede med ét minuts stilhed for de brandmænd der var døde siden sidste nytårsparole - heriblandt brandmand Carsten Henriksen fra Haslev, der døde den 3. april 2020.

2022 blev et travlt år for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning. Der blev rykket ud til flere brande end de foregående år - bortset fra brandstationerne i Faxe og Haslev. Her rykkede man ud 236 gange mod 246 gange i 2021. Udrykningerne gjaldt brand, redning, forurening, brandalarmer, vejrlig mv.

Beredskabschef Henrik Nilsson gjorde opmærksom på at brandmændenes opgaver jo ikke kun handler om at rykke ud ved brand og redning. Der er også alle hverdagens opgaver og rutiner med vedligeholdelse af materiel og uddannelse samt mange andre ting.

I skaber tryghed
Også borgmester Ole Vive holdt tale, og han takkede for brandmændenes indsats, samtidig med at han glædede sig over at man nu endelig kunne gennemføre en nytårsparole.

- I gør en fantastisk forskel for os der bor her i kommunen. I giver tryghed. Når jeg ser jeres blå blink, ved jeg at der er styr på tingene, og jeg ved, at jeg deler den opfattelse med hele byrådet. Vi ved, vi er i gode hænder, hvis der opstår brand eller der sker en ulykke, sagde borgmesteren blandt andet.

Nu bliver hun sur
Normalt er der ikke de store overraskelser ved en nytårsparole, men denne gang ved der i hvert fald én der blev overrasket, nemlig brandmand og stationsleder i Faxe, Arne Vestergaard Olsen.

Han blev nemlig hædret med et 20-årstegn, og det havde han slet ikke regnet med. Han troede kun at man blev hædret, når man havde været brandmand i 10 og 25 år, så han blev glad og satte straks 20-årsmærket på den nystrøgne skjorte.

- Men nu bliver hun nok sur, når jeg kommer hjem, sagde Arne Vestergaard Olsen, men dog med et smil på læben. Og hende han hentydede til var hans kone Jette, som han var helt sikker på gerne ville have været med, hvis de havde vidst han skulle hædres.

Arne Vestergaard Olsen mener nemlig, at det ikke kun er ham der fik hæderstegnet. Det er ligeså meget hele hans familie. Det er nemlig dem der i alle årene har skullet finde sig i at Arne, masser af gange, har smidt hvad han havde i hænderne, for at rykke ud til en brand eller en ulykke.

- Mange gange har vi oplevet at sidde og hygge os til fester eller fødselsdage, og så har alarmen lydt, og jeg må afsted. Sidste nytår lød alarmen f.eks. kl. 18.05 og jeg kom hjem syv timer senere, så det er faktisk hele familien der er brandmand, siger Arne Olsen.

Gøre en forskel
Arne Vestergaard Olsen startede som brandmand for at være med til at gøre en forskel - og så selvfølgelig også fordi det er et spændende arbejde.

- Det værste er når det går ud over børn. Så er det svært at være brandmand, men vi er gode til at tale tingene igennem bagefter. Der er rigtig god kollegastøtte, og er det helt galt, så er der mulighed for at få hjælp af en psykolog, siger Arne Vestergaard Olsen.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst