10 år og 1000 ejendomme solgt

Onsdag 11. januar 2023 kl. 08:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

10 år og 1000 ejendomme solgt
Nanna Søndergaard har nu været indehaver af Danske Bolig i Faxe og Hårlev i 10 år. Foto: Torkild Svane Kraft

Faxe: Her i januar 2023 er det 10 år siden Nanna Søndergaard overtog ejendomsmæglervirksomheden Danske Bolig efter Knud Erik Jørgensen, og inden da var hun ansat i et år. Knud Erik skulle lige se hende an inden hun fik lov til at købe, siger hun med et smil på læben.

Og mon ikke han er godt tilfreds med at det blev Nanna der overtog hans livsværk. Det er i hvert fald gået godt gennem Nannas første 10 år som indehaver af Danske Bolig. Lige i omegnen af 1000 boliger har hun solgt. Flest villaer og parcelhuse, men også et pænt antal landejendomme og erhvervsejendomme.

I dag har Danske Bolig kontor midt i Faxe og i Hårlev. Foruden Nanna selv er hendes kæreste Jonas Emil Nielsen, der også er ejendomsmægler, ansat i virksomheden. Det samme er Glennie Gram og dertil kommer sagsbehandlerne Regner Larsen og Berit Damgaard.

Gennem næsten alle de 10 år har Nanna Søndergaard oplevet støt stigende priser på boliger, ikke mindst på grund af mange tilflyttere fra hovedstadsområdet, men lige for tiden er priserne stagneret og måske lidt faldende.

- Med krigen i Ukraine oplevede vi en brat opbremsning af huspriserne som vi ikke har oplevet tidligere. Høje energipriser og inflation gjorde udslaget, men huspriserne har nok også været for høje i nogle år, siger Nanna Søndergaard.

Alligevel har folk generelt en meget god økonomi med store friværdier i deres boliger. Friværdier som man ikke tidligere har oplevet, så Nanna ser positivt på fremtiden.

- Nye købere skal ikke vente med at købe. Man skal bare tænke sig om, siger hun.

Foruden salg af boliger står Danske Bolig også for udlejning af boliger for en del boligejere, ligesom Danske Bolig selv ejer en del ejendomme som de udlejer. Og dertil kommer konceptet “Lej din Bolig” som er udviklet i samarbejde med Knud Erik Jørgensen. Det handler om at man kan sælge sin egen bolig, for så at leje den til en pris man selv fastsætter.

Umiddelbart kan det lyde lidt underligt at man selv kan fastsætte hvad man vil betale i leje, men det hænger naturligvis sammen med den pris en investor vil betale for boligen. Jo lavere husleje man vil betale for sin egen bolig, jo lavere bliver salgsprisen. Investoren skal jo også have noget ud af det...

Nanna Søndergaard og Jonas Emil Nielsen bor i Spjellerup sammen med deres treårige søn Samuel, i en landejendom med en meget stor have. Og netop haven er Nannas helt store interesse. Hun elsker at arbejde i sin have.

Det er så afstressende siger hun - og så er hun naturligvis medlem i Haveforeningen, og elsker at tage på besøg i forskellige smukke haver. Så hos Nanna Søndergaard og Danske Bolig, kan man altså både købe og sælge sin ejendom - og er man heldig, kan man nok også få et par gode råd om anlæg af sin have.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst