Rønnede-fotograf udtaget til verdensmesterskabet i fotografi

Mandag 2. januar 2023 kl. 09:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kategorien Naturligt Portræt. Gravid kvinde ved Sibirien, Faxe Ladeplads. Foto: Kristian Stigel / Profilm.dk

Rønnede-fotograf udtaget til verdensmesterskabet i fotografi
Kristian Stigel fra Rønnede repræsenterer Danmark ved verdensmesterskabet i fotografi.
Rønnede: “Tillykke du er udtaget til at repræsentere Danmark på Fotograflandsholdet”. Den besked tikkede ind i Kristian Stigels mailbox her for nylig fra Dansk Fotografisk Forening, så det var en stolt og glad fotograf avisen mødte i hjemmet i Rønnede.


Kristian repræsenterer dermed Danmark ved World Photographic Cup, hvilket på almindeligt dansk vil sige verdensmesterskabet i fotografi, der finder sted i Nashville, Tennessee i USA den 23. januar, og selvfølgelig tager Kristian derover sammen med tre andre danske fotografer - og så vil det jo vise sig om Kristian vil få hængt en medalje om halsen når de endelige vindere skal kåres.

Der er ialt otte kategorier ved World Photographic Cup, og Kristian er udtaget i ikke mindre end fire kategorier, nemlig Kommerciel, Illustration, Naturligt portræt og Reportage/fotojournalistik - og når man betragter hans billeder, så forstår man hvorfor han er udtaget til verdensmesterskabet.

Det naturlige portræt er en højgravid kvinde, som Kristian Stigel har fotograferet ved Sibirien i Faxe Ladeplads. Det kommercielle fotografi er æg - helt specielle æg fra Bergs fairytale garden.

Reportagebilledet er et dronefoto fra et sunket skib i Præstø Fjord og Illustration er et fotografi af skattevæsenets bygning i Los Angeles.

Kristian Stigel er uddannet fotograf hos Københavns Film & Fotoskole, og har, som den eneste, en mastergrad i boligfotografering, og han lever da også primært af at tage billeder af boliger, og er i den forbindelse en del af profilm.dk. De kunstneriske billeder er altså mere en fritidsinteresse end en levevej - selv om man selvfølgelig også kan kalde boligbilleder for kunst, for her gælder det jo om at præsentere en ejendom bedst muligt.

- Det er vigtigt for mig at gøre mit bedste og yderste for resultatet, uanset om jeg står i et sommerhus til 66 millioner i Nordsjælland eller en villa i Haslev. Alle huse skal have den samme opmærksomhed og omhu for at hjælpe salget bedst på vej siger Kristian Stigel.

Man kan se samtlige billeder, fra alle lande, her: https://www.worldphotographiccup.org/wpc_gallery/world-photographic-cup-2023-all-entry-images/

Hvis man kigger nærmere på billederne fra de forskellige lande, vil man opdage, at der leget meget med Photoshop - men ikke så meget i de danske billeder. Her i landet er det ikke så velset at photoshoppe billeder, som det er i de fleste andre lande. I Danmark er der en tendens til at billedet helst være så uredigeret som muligt.
Kristian Stigel er 46 år gammel, bor i Rønnede og er gift med Lea der er rusmiddelkonsulent. Parret har to drenge - tvillinger på godt fire år.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst