Fem alvorlige ulykker ud for daginstitution

Torsdag 29. december 2022 kl. 13:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fem alvorlige ulykker ud for daginstitution
Svinget og helleanlægget ud for Ny Strandvej 3A i Faxe overrasker tilsyneladende mange bilister. Billedet er fra den seneste ulykke den 23. december. Foto: Torkild Svane Kraft

Fem alvorlige ulykker ud for daginstitution
Jeg vil straks i det nye år tage en snak med forvaltningen om hvad vi kan gøre, siger Dorthe Egede Borg.
Så skete det igen. Den 23. december var der endnu en gang et færdselsuheld på Ny Strandvej i Faxe - lige ud for Børnehuset Heimdal på Ny Strandvej 3A.

Det er femte gang at politiet har registreret en ulykke lige nøjagtig på det sted på kun to år - og dertil kommer flere mindre uheld samme sted, men hvor politiet ikke har været involveret.

Dagen før juleaften mistede en bilist, der kom oppe fra byen, herredømmet over sin bil da vedkommende ramte helleanlægget og et vejskilt. Bilen røg over i modsatte vejbane, ind over indkørslen til Heimdal, kørte gennem nogle buske og et hegn, inden den blev stoppet af et vejtræ.

Den 7. september 2022 var den gal samme sted. Her var der tale om en vigepligtsulykke hvor en motorcykel og en bil stødte sammen. Den 9. juli 2022 mistede en påvirket bilist herredømmet over sin bil og ramte en lygtepæl og et havehegn.

I 2021, den 11. juni, ramte en bil en cyklist samme sted og den 19. april 2021 mistede en bilist herredømmet over sin bil der ramte en stor sten og en lygtepæl. Bilen rullede om på taget og endte i en have. I en af de fem ulykker har der været tale om spirituskørsel, oplyser politiet.

Overraskende sving
Der kan være mange årsager til ulykkerne, men et bud fra en borger der bor meget tæt på stedet, er at farten er den største synder - og at der burde gøres noget for at sænke farten lige inden man når helleanlægget - når man kommer oppe fra byen.

Man skal dog ikke køre ret stærkt før man kan blive overrasket i svinget. Også selv om man ikke kører hurtigere end de tilladte 50 km/t. Umiddelbart ser det nemlig ud som et ganske svagt sving, men så kommer helleanlægget med svingbane, hvilket betyder at man skal svinge noget mere end man umiddelbart forventer - og så kan det gå galt.

Dorthe Egede Borg, der er formand for Teknik- og miljøudvalget i Faxe Kommune, har gennemset de eksisterende trafiksikkerhedsplaner, og heri nævnes der ikke noget om ekstra foranstaltninger på Ny Strandvej ud for Heimdal.

- Men det ser da voldsomt ud, det billede du har vist mig, og med så mange ulykker på samme sted, så er det da noget vi skal se på, siger Dorthe Egede Borg.

Hun kører selv jævnligt på Ny Strandvej, og undrer sig lidt over hvorfor der er så mange ulykker lige der:

- Men der må jo være et eller andet der er helt galt, så det skal vi helt klart se nærmere på. Jeg vil straks i det nye år tage en snak med forvaltningen om hvad vi kan gøre, så vi undgår flere ulykker på det sted, siger Dorthe Egede Borg.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst