Det sunde aktive liv efter de 40

Onsdag 28. december 2022 kl. 10:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Det sunde aktive liv efter de 40
Trip, trap, træsko - Johnny Dahl, Tina Brandt Hartmann og Henrik Mortensen fra Faxe Cykelmotion. Privatfoto

Det sunde aktive liv efter de 40
Thomas Duus Monefeldt fortæller om hvordan man kan få et sundt og aktivt liv efter de 40.
Motion og fællesskab øger livsglæde, trivsel og sundhed og forebygger en lang række sygdomme. Det kan du høre meget mere om onsdag den 11. januar kl. 18 i Rolloteket ved siden af Faxe Bibliotek.

Faxe Cykelmotion inviterer til foredrag med Thomas Duus Monefeldt, der er konsulent og projektleder i DGI Storstrømmen. Det sker i forbindelse med klubbens generalforsamling, men formanden Kim Pedersen gør kraftigt opmærksom på at alle er særdeles velkomne til at høre foredraget - også selv om man ikke er medlem i Faxe Cykelmotion.x

I foredraget zoomer Thomas Duus Monefeldt særligt ind på det sunde, aktive liv efter de 40 år. Kom og hør mere om hvad der påvirker på vores lyst og motivation for at deltage i aktive idrætsfællesskaber, når vi bevæger os gennem forskellige livsfaser i voksenlivet. Og find ud af hvad det vil sige, når man taler om ”GO-principper” og farverne ”Grøn, Gul, Rød eller Blå”.

Troede ikke det var muligt
At man kan få et aktivt liv, selv om man har rundet de 40 år, er Henrik Mortensen en godt eksempel på. Han er nu en særdeles aktiv cykelrytter i Faxe Cykelmotion, og vinder sandsynligvis klubbens interne konkurrence om hvem der har cyklet længst i 2022. Men sådan var det ikke for 10 år siden.

- Efter en lang karriere som exportchauffør fandt jeg ud af konditionen manglede og der var for mange kilo på sidebenene, og så begyndte jeg at motionere, fortæller Henrik Mortensen. Først var det fodbold, men det kunne benene ikke holde til, hvorfor jeg begyndte at cykle.

I de 10 år han nu har kørt på cykel hørte han rigtig mange fortæller om La Marmotte i Frankrig, men det lå langt uden for hans niveau, men så kom Tina og Jimmy med i Faxe Cykelmotion, og de lærte Henrik, og mange andre, at køre længere ture.

- Vi kørte Sjælland på tværs og Odense - København og flere ture til Mallorca og Harzen er det også blevet til. Og i efteråret 2021 besluttede jeg mig for at prøve kræfter med La Marmotte så på min 60 års fødselsdag 3. juli 2022 gennemførte jeg La Marmotte. Det var noget som jeg ikke havde troet var muligt for 10 år siden, slutter Henrik Mortensen.

Superkvinden
Mens Henrik Mortensen var lidt oppe i årene før han for alvor begyndte at motionere, så er det anderledes med et andet medlem i Faxe Cykelmotion. Tina Brandt Hartmann har altid dyrket motion. Masser af motion. Listen over alt det hun har lavet er meget lang.

Tina har løbet utroligt mange løb - fra 5 kilometer til mange marathon i ind- og udland. Og så har hun også besteget Kilimanjaro, gået på hærvejens 136 km. og cyklet 822 kilometers hærvejscykling.

Dertil kommer mange år med deltagelse i Tøserunden, Sjælland på tværs, Sjælland rundt og Aarhus-København. Så har der også været to smutture til Prag på cykel og deltagelse i Team Rynkebys ture til Paris to gange.

Tina har, ligesom Henrik Mortensen, gennemført La Marmotte, cyklet Mallorca rundt, været Hjerterytter og gennemført det italienske cykelløb Gran Fondo Stelvio.

Fællesskab
Et andet medlem af Faxe Cykelmotion er Johnny Dahl. Han har også altid dyrket masser af motion, bl.a. ultraløb, store cykelløb, som Tour de Sjællands 650 k., Tour de Taxa hvor man cyklede de 1400 km. til Paris. Fire gange har han cyklet på Mallorca og, ligesom de to andre, har han gennemført La Marmotte - og dertil kan man lægge flere 100 kilometers vandringer.

- Man kan cykle og løbe alene, men det er nu altid lidt sjovere at være medlem af en klub på grund af det fællesskab man har i klubberne, understreger Johnny Dahl.

Og det passer jo godt med det Thomas Duus Monefeldt vil fortælle om i foredraget onsdag den 11. januar kl. 18 i Rolloteket.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst