Sundhedskonsulenterne gør dit liv bedre

Torsdag 5. januar 2023 kl. 11:39

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Sundhedskonsulenterne gør dit liv bedre
Sundhedskonsulenterne Andrea Søndergaard, Janie Sørensen, Vibeke Bastrup og Karina Gellert (der ikke er med på billedet) har rigtig mange gode tilbud til kommunens borgere. Foto: Torkild Svane Kraft

De er kun fire. Vibeke Bastrup, Karina Gellert Johannsen, Janie Sørensen og Andrea Søndergaard. Det er kommunens Sundhedskonsulenter det handler om, og når man ser på de mange tilbud de står for, kan man undre sig over, at der kun er disse fire til at betjene kommunens 37.236 borgere.

Men sådan er det altså, og her omkring årsskiftet, mens nytårsforsætterne er på sit højeste, er det nok på sin plads, at fortælle om de utroligt mange gode tilbud som sundhedskonsulenterne byder på i 2023. Tilbud som rigtig mange borgere vil kunne få stor glæde af - unge som ældre, syge som raske.

Rygestop
Vi ved det godt, og kan mærke det på vores krop. Det er ikke sundt at ryge - men pokkers svært at stoppe - men der er hjælp at hente hos Vibeke Bastrup. Få en snak med hende på Faxe Sundhedscenter torsdag den 12. januar kl. 15.

Her vil Vibeke fortælle dig hvor og hvornår du kan få hjælp til rygestop, give nogle fif til at håndtere din rygetrang eller trappe ud med hjælp af nikotinprodukter. Kan du ikke møde op den 12. januar, kan du kontakte Vibeke på mobil: 5620 3385 eller mail viba@faxekommune.dk.

Søvnkursus
Alle kender vendingen “uden mad og drikke dur helten ikke” - hvilket jo er korrekt, men noget andet der er vigtigt, er at vi får sovet godt, hvilket mange mennesker ikke gør.

Derfor tilbyder sundhedskonsulenterne et søvnkursus, der fordeler sig over fem mødegange over to måneder. Det er dog ikke et kursus for mennesker der en sjælden gang ikke kan sove. Det er for mennesker med langvarige søvnproblemer. Og kursusforløbet virker. Det har man tidligere kunnet læse i en artikel i Haslev-Faxe Posten.

Angst, stress, depression
I begyndelsen af året tilbydes borgere med angst, stress eller depression et kursusforløb der strækker sig over seks mødegange i løbet af lige så mange uger, og da der desværre er mange mennesker med disse lidelser, eller problemer, så vil der løbende hen over foråret, starte nye hold.

- Her lærer man at passe på sig selv og håndtere de udfordringer der kan opstå, når livet er svært. Du bliver altså klogere på hvordan livsstil påvirker dig og din trivsel, fortæller Janie Sørensen, der står for disse kurser.

Liv i balance
Med stor succes har kommunens sundhedskonsulenter søsat flere forløb som de kalder “Liv i balance”. Dette tilbud henvender sig til mennesker der vejer for meget, får for lidt motion, har diabetes eller er i risikogruppen for at få det.

Der har allerede været flere af disse hold, og efter kursusforløbet, hvor en af sundhedskonsulenterne har været med hele tiden, er alle hold fortsat for sig selv, ikke mindst fordi samværet med de andre har stor betydning for velværet. Det er nu engang nemmere at motionere, når man gør det sammen med andre.

De hold der allerede kører, er startet i Dalgården i Rønnede, men her i det nye år, vil der blive oprettet hold i Haslev.

- Selv om der er flere grupper der nu er selvkørende, så møder vi dem alligevel en gange imellem, for at se hvordan det går, fortæller Vibeke Bastholm.

Diabetes
Udover “Liv i balance” har kommunen også netværksgrupper for mennesker med diabetes og en diabetescafé - begge med månedlige møder. Og hvad cafeen angår, så vil man fremover også have aftencafé, af hensyn til de borgere der går på arbejde.

Motion
At komme ud i den friske luft og gå et tur, er godt for mange ting - og gør man det sammen med andre bliver det endnu bedre. Fællesskab kan et eller andet...

Derfor tilbyder sundhedskonsulenterne gågrupper. I Dalby er der således en gågruppe der nu har eksisteret i 10 år, og i Haslev er der to grupper der begge har gået dejlige ture i over fem år. I den nærmeste tid vil der blive oprettet gågrupper i Faxe Ladeplads og i Karise - og disse grupper henvender sig specielt til borgere over 60 år, men mon ikke man kan “snige sig med” hvis man endnu ikke har rundet de 60?

Smerter
Andrea Søndergaard fortæller, at sundhedskonsulenterne i 2023, vil lave specielle tilbud til borgere der er plaget af langvarige kroniske smerter.

Kroniske smerter er svære at leve med, men man kan faktisk lære at takle disse vedvarende smerter - når blot man ved hvordan. Det kan sundhedskonsulenterne hjælpe med.

Pårørende
I Faxe Kommune er der også en pårørendekonsulent. Hun hedder Michelle Nielsen. Hun er med inde over gågrupperne, men hendes primære opgave er at tale med pårørende til alvorligt syge og skabe netværksgrupper hvor pårørende kan mødes, tale om deres problemer og hjælpe og støtte hinanden.

Man kan blive helt forpustet, når sundhedskonsulenterne fortæller om de mange tilbud der er, og det er da heller ikke sådan, at de fire medarbejdere, står for det hele. De indhenter kompetent hjælp udefra til nogle af opgaverne.

Hvis en, eller flere, af de ting der nævnes i denne artikel kunne have interesse så er det bare at kontakte sundhedskonsulenterne - og det kan man også hvis man har noget man gerne vil tale med dem om, som ikke er med i “tilbudskataloget”.

Sundhedskonsulenterne træffes på telefon 5620 4965 mandag til torsdag mellem kl. 11 og 14. Tager de ikke telefonen - måske fordi de er ude på en opgave - så kan man bare lægge sit telefonnummer, og der bliver ringet tilbage.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst