Kommunen skal understøtte iværksætteri

Fredag 16. december 2022 kl. 11:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kommunen skal understøtte iværksætteri
Nicolaj Lund Jensen er formand for §17,4-udvalget, Forum for Erhvervsudvikling. Foto: Rishi - HappyLiving.dk

Faxe Kommune: Etablering af nye virksomheder i Faxe Kommune sikrer et dynamisk, innovativt og jobskabende erhvervsliv. Det var en af grundende til, at byrådets udvalg “Forum for Erhvervsudvikling” mandag d. 12. december besøgte Vækstfabrikken i Nykøbing Falster.

Her fortalte lederen af Vækstfabrikken, Nicolaj Sand om sine erfaringer med iværksætteri og hvorfor målrettet iværksætteri skaber fremgang i en kommune.

Udvalget “Forum for Erhvervsudvikling” er af Faxe Byråd blandt andet blevet bedt om at se nærmere på de lokale vilkår for iværksættere. Udvalget består af tre medlemmer fra byrådet, Mikkel Dam, LA, Jørgen Richardt Nielsen, A og Ivan Flændsdal, SF samt de to medlemmer som er hentet ind uden for byrådet, Jan Hoffmann og Nicolaj Lund Jensen, hvor sidstnævnte er formand.

Udvalget anbefaler
I foråret 2023 forventes udvalget at aflevere sine anbefalinger til en ny erhvervsstrategi, med særlig fokus på hvordan understøtningen af kommunens iværksættere kan gøres endnu bedre. Og her kom ideen til at besøge Vækstfabrikken ind da det gælder om at komme ud at se og lære af andre.

Business Lolland-Falsters vækstfabrik og kontorfællesskab er etableret i samarbejde med Væksthus Sjælland og en lokal erhvervsudlejer for at støtte op om iværksætteri i deres landsdel.

- De tilbyder sparring og netværk samt en række aktiviteter, både faglige og sociale, der hjælper med at skabe succes for de lokale iværksættere, og gøre deres ideer til en god og holdbar forretning, udtaler formanden for udvalget Nicolaj Lund Jensen og forsætter:

- Det var spændende at opleve et iværksætterhus hvor der er plads til alle. Mange forbinder måske iværksætteri med Løvens Hule og store investeringer, men vi skal huske på, at de fleste iværksættere er folk som mig selv, der ønsker at skabe en fornuftig virksomhed for at blive herre i eget hus og have frihed.

Noget af det Nicolaj Lund Jensen tog med sig hjem fra mødet, var, at man skal have meget mere fokus på iværksætteri allerede i Folkeskolen og på de gymnasiale uddannelser, så hvis skolen ser entreprenante elever, skal de støttes med sparring og rådgivning der gør at de kan få deres idé gjort til virkelighed.

§17,4-udvalg
Et §17, stk. 4-udvalg er et midlertidigt politisk udvalg, som en kommunalbestyrelse, i henhold til Styrelsesloven, kan nedsætte til at varetage særlige opgaver, eller til at fungere som rådgivende eller forberende udvalg for kommunalbestyrelsen (byrådet), økonomiudvalget eller et af de stående udvalg.

Sammensætningen af udvalget besluttes af kommunalbestyrelsen, som også fastlægger de nærmere regler for §17, stk. 4-udvalgets arbejde.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst