Fra optiker til gedeavler

Mandag 19. december 2022 kl. 08:35

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fra optiker til gedeavler
Øzhan har overtaget Haslev Brillecenter, mens Tine Lavsen skal være gedeavler på Ærø... Foto: Torkild Svane Kraft

Det er noget af et karriereskifte Tine Lavsen foretager sig - fra indehaver af Haslev Brillecenter til gedeavler i Søby på Ærø. Hun har solgt sin forretning til Øzhan, der har været ansat i brillecenteret de seneste to år.

Tine blev ansat i Haslev Brillecenter i 1999 og købte forretningen den 1. december 2003, og selv om hun kun er 62 år gammel, så besluttede hun for et par år siden, at det var ved at være tid til at sælge, hvis hun kunne finde den helt rigtige køber. Via kontakter i sin indkøbsforening, kom hun i kontakt med Øzdan, og så var hun ikke i tvivl. Det var ham der skulle overtage Haslev Brillecenter. Det sker så nu efter en “prøvetid” på to år.

- Jeg har arbejdet med briller siden jeg var 17 år. Jeg har elsket mit arbejde, men vil man prøve noget nyt, så er det tiden nu, siger Tine Lavsen. Og det med at prøve noget nyt, må man sandelig sige at hun gør. Noget nyt og helt anderledes. Hun skal være gedeavler.

På et besøge hos en veninde på Ærø faldt Tine pladask for den smukke ø i det sydfynske øhav. Her faldt hun fuldstændig til ro, og da hun så opdagede, at der var en landejendom til salg lige i nærheden af Søby - og med den smukkeste udsigt ud over vandet - så slog hun til og købte den i 2019.

Stuehuset er revet ned. Tine har fået opført en stald og bor i en lille bjælkehytte på 30 kvadratmeter når hun er derovre. Tanken er at hun vil opføre en bolig, når hun får solgt sin ejendom i Skuderløse, men indtil det sker, så kan hun sagtens klare sig med bjælkehytten.

I stalden er der allerede nogle geder - og hendes heste. Når hun flytter permanent til Ærø vil hun have 25 moderdyr og regner med at lave 40 til 50 slagtedyr om året. Dem vil hun sælge til restauranter på Ære og Sydfyn.

- Geder er nogle fantastiske dyr. De er både sjove og intelligente, siger Tine med et stort smil der vidner om at hun glæder sig rigtig meget til for alvor at blive gedeavler.

Samme personale
Øzhan er glad for at have overtaget Haslev Brillecenter, og han fortæller at han vil arbejde hårdt for at videreføre den gode service som Haslev Brillecenter har været kendt for i alle de år Tine Lavsen har drevet den.

Den nye ejer, der naturligvis er uddannet optiker, bor i Strøby Egede sammen med sin kone, der er farmakonom og arbejder i en medicinalvirksomhed, og deres børn på 11 og 8 år.

Øzhan har, lige så langt tilbage som har kan huske, ønsket at være selvstændig, så lige så snart han blev uddannet, købte han en brilleforretning. Det var i 2012. Han solgte den forretning i 2018 for at arbejde for Profil Optik, hvor han var til han blev ansat hos Tine for to år siden.

Jeanette Larsen og Per Lindholm fortsætter i Haslev Brillecenter og den 2. januar begynder Susanne Seier i Haslev Brillecenter, så der fortsat er fire til at betjene kunderne.

Øzhan er ekspert i både briller og linser, og allersenest er han blevet uddannet indenfor nogle meget specielle natlinser. OrthoK hedder linserne. Det er linser man tager på når man går i seng og tager af når man står op. Og det er ikke fordi man så kan se om man sover godt.

- Det er nogle meget specielle linser, som gør at man ser skarpt hele dagen, når bare man har haft dem på om natten, forklarer Øzhan - og det uanset om man er langsynet, nærsynet eller har bygningsfejl.

Disse linser er meget udbredte i USA, men endnu næsten ukendte i Danmark, men det kan jo være at Haslev Brillecenter får lavet om på det - for de virker fantastisk godt, forsikrer Øzhan.

I anledning af ejerskiftet er der reception i forretningen onsdag den 21. december kl. 14.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst