Eddie van Quartet har snigpremiere i Roholte

Onsdag 14. december 2022 kl. 11:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Eddie van Quartet har snigpremiere i Roholte
Eddie van Quartet består af Thomas Askjær, Eddie van Lüthje, Helle Reumert og Michael Milo. Privatfoto.

Faxe Ladeplads/Roholte: Eddie van Lüthje, som senest udgav 24 digte af Halfdan Rasmussen på CD’en ”Vinterdigte”, har sat et nyt værk i gang. Siden starten af 2022 har han arbejdet med at sætte musik til en lille digtsamling af Halfdan Rasmussen ”Hemmeligt forår”.

- Det er noget helt andet, end det man normalt forbinder med ”den sjove digter” Halfdan, siger Eddie van Lüthje.

Digtene er skrevet under besættelsen og årene lige efter, så de bærer stærke spor efter Halfdan Rasmussens aktive periode i modstandsbevægelsen og den illegale presse.

Der er det specielle ved digtsamlingen, at den også indeholder det allerførste digt som Eddie van Lüthje satte musik til 1960, som 16- årig.

- Det kostede både mig og Tom Nagel en masse detektivarbejde, fordi det digt har Halfdan bearbejdet flere gange. Det digt jeg skrev musik til, hed ”Til min bror”, men i digtsamlingen hedder det ”Det som ikke døer”, fortæller Eddie.

Sammen med sin kone, Helle Reumert og de to lokale Faxe Ladeplads komponister, Michael Milo Jørgensen og Thomas Askjær har de ”snigpremiere” på Hemmeligt Forår i Roholte Kultur- og Bog Café mandag den 19. december kl. 16.00. (Den gamle skole lige over for Roholte Kirke).

Michael Milo er kendt for sine lyriske kompositioner omkring Faxe Ladeplads, og Thomas Askjær har udgivet LP’en ”Provins til gården og til gaden” med egne sange. Han har forresten også i disse uger, en af sine sange til test på Dansktoppen.

Eddie har ledt efter det lille boghæfte ”Hemmeligt forår” i flere år. Det er så sjældent, fordi det kun blev trykt i 700 eksemplarer i 1955, af Halfdan Rasmussen for egen regning og risiko.

Eddie van Lüthje har først i denne uge fået de sidste tilladelser hjem fra Tom Nagel på Samsø, som sidder sin fars digteriske rettigheder.
Men nu er de der, så den 19. december slipper vi tonerne løs i Roholte, siger komponisten fra Swinget.

Eddie van Lüthje fylder 80 år i 2023 og har med de sidste melodier nu rundet de 80 kompositioner til Halfdan Rasmussens digte.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst