Det er fordi vi skal spise med kniv og gaffel

Onsdag 14. december 2022 kl. 08:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Det var en overdådig buffet børnene i Svalebæk Landbørnehave blev præsenteret for ved deres julefrokost. Foto: Torkild Svane Kraft

Svalebæk: Mathias havde sin flotteste skjorte på og håret sad perfekt. “Det er fordi vi skal spise med kniv og gaffel i dag” sagde han, da han sad og nød den lækre mad.

Oskar havde også fundet det helt fine tøj frem. Flot skjorte, et flot juleslips og en meget fin jakke, og mens han tog for sig af lækkerierne i den store buffet, fortalte han, at hans mor havde lavet kyllingelårene.

Der var virkelig tale om en overdådig buffet med alt hvad der hører sig til ved en rigtig julefrokost. Det eneste der adskilte sig ved denne julefrokost, sammenlignet med det man normalt forbinder med en julefrokost, var at drikkevarerne bestod af saftevand - og at deltagerne i julefrokosten var børnene i Svalebækgård Landbørnehave lidt uden for Haslev.

- Det er en tradition vi nu har haft i mange år, siger leder af børnehaven Britta Johansen. En tradition vi sætter rigtig stor pris på. Forældrene kommer med al maden, vi anretter den, og så hygger vi og med at spise den fine mad.

Og hygget det blev der. Imponerende at se hvor fine børnene var i tøjet, men endnu mere imponerende var det at se og opleve, hvor søde de var - og hvor fint de opførte sig - ved buffeten, og ikke mindst at se at det virkelig var noget de satte pris på. Nå ja, og så var de rigtig gode til at spise med kniv og gaffel.

Svalebækgård Landbørnehave, der blev stiftet i 2005 er en selvejende børnehave med plads til 32 børn. Her er der enorme udenomsarealer med marker, skov og en kæmpestor legeplads. Dertil kommer masser af dyr, som fugle, geder, marsvin, får, katte og en hund - og alle de dyr er børnene med til at give mad og muge ud ved.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst