Foreningshus opføres i Lunden

Fredag 25. november 2022 kl. 10:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Foreningshus opføres i Lunden
Benny Svendsen, Dorte Bang og Gitte Frederiksen med Folkeaktier. I baggrunden er Bente Abrahamsen klar til at tage første spadestik overvåget af Lars Møller fra LMC Byg og Handel og Rasmus Andreasen fra Knud Andreasen ApS. Foto: Torkild Svane Kraft

Foreningshus opføres i Lunden
Bente Abrahamsen beviste at hun godt kan håndtere en gravemaskine, omend entreprenørerne sagde at med hendes tempo, blev huset nok ikke færdigt til marts... Foto: Torkild Svane Kraft
Faxe Ladeplads: Faxe Ladeplads Borger- og Erhvervsforening har netop påbegyndt opførelsen af et foreningshus i Lunden midt i Faxe Ladeplads. Et længe næret ønske.

Der foregår meget i Lunden i Faxe Ladeplads hele året igennem, så derfor har Borger- og Erhvervsforeningen i mange år ønsket et foreningshus på grunden. Et hus der kan bruges til mange forskellige formål - og nu er det på vej.

Huset bliver opført så det falder pænt ind i området, og kommer til at rumme et stort samlingslokale, et mindre lokale som f.eks. kan bruges som kiosk ved større arrangementer. Desuden kommer huset til at rumme tre toiletter, hvoraf det ene er handicapvenligt. I forbindelse med huset vil der også være en overdækket terrasse, som samtidig kan bruges som scene.

- Meningen er ikke at det kun er os der skal kunne bruge huset, siger formanden for Borger- og Erhvervsforeningen, Bente Abrahamsen. Andre vil også kunne bruge det store lokale til møder og aktiviteter, så vi er helt sikre på at det bliver et hus rigtig mange vil få glæde af.

Det koster omkring 1,1 millioner kroner at opføre huset, der vil stå færdigt til marts næste år. Faxe Ladeplads Borger- og Erhvervsforening har modtaget 498.000 kr. fra LAG-midlerne og 250.000 kr. fra Faxe Kommune.

Desuden har Gisselfeld Kloster giver 20.000 kr. mens Faxe Kalk/Lhoist og Stenberg Ejendomme hver har givet 25.000 kr. til byggeriet. Det er Hans Michael Jebsen (Rosendal) der ejer Stenberg Ejendomme.

Herudover har Faxe Ladeplads Borger- og Erhvervsforening solgt et gammelt frysehus, hvilket også har givet lidt penge i kassen. Men alligevel mangler der penge og dem forsøger foreningen at skaffe via folkeaktier.

- Vi håber mange vil købe en folkeaktie. Mindstebeløbet er 100 kr., men man er hjertelig velkommen til at give mere, siger Bente Abrahamsen.

Man kan købe en folkeaktie ved at indbetale det beløb man ønsker på konto 6070 200 300 eller MobilePay 52848 og huske at skrive Folkeaktie.

Det er LMC Byg og Handel der opfører bygningen mens tegninger op planlægning er lavet af Knud Andreasen Aps.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst