Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film

Tirsdag 29. november 2022 kl. 11:43

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
Først fortæller Bishnu Adhikari, og herefter vises filmen Skolen ved verdens ende

Bogart Haslev Filmklub viser mandag den 5. december, i Haslev Bio, bhutanesisk film, og inden filmen fortæller en af Haslevs bhutanesiske flygtninge deres historie.

Filmen ”Skolen ved verdens ende” handler om en lærer, der bor i Bhutans hovedstad Thimphu og drømmer om at flytte til Australien og gøre karriere som musiker. Men som led i hans uddannelse udstationeres han i en fjerntliggende landsby i Bhutan. Manglen på moderne bekvemmeligheder går ham på, men de mennesker han møder opvejer alle afsavn. Nok lidt af en ”feel-god” film.

Bhutan er mest omtalt i danske medier for at have erstattet opgørelsen af brutto-national-produktet med en slags brutto-national-lykke-indeks. Mindre kendt er det, at Bhutan i 1990’erne etnisk udrensede de mere end 20% af befolkningen, som regeringen ikke mente var ”rigtige” bhutanesere. Et emne som filmen ligesom Bhutans regering ganske fortier.

Men emnet har relevans for os, for i Haslev bor der ca. 60 flygtninge fra Bhutan. De har sammen med hundredetusinde andre siddet i flygtningelejre i Nepal siden 1990’erne. Da Bhutan stadig nægtede at genhuse dem, fik de status af FN-flygtninge, og næsten 900 af dem fik fra 2008 ophold i Danmark.

På den baggrund har filmklubbens Bogarts bestyrelse inviteret Bishnu Adhikari, som repræsentant for de bhutanesiske flygtninge i Haslev, til - forud for filmen - at fortælle lidt om flygtningenes historie, og dermed give et mere nuanceret billede af Bhutan.

Caféen er åben fra kl. 19.30 med en kop gratis kaffe eller the, og Bishnu Adhikari indleder filmen kl. 20.00.

Vil du vide mere om klubben, oplyser formand Annette Nielsen gerne mere om, hvordan man bliver medlem i klubben. Ring på mobil 4042 0934 eller find information på klubbens hjemmeside https://www.bogarthaslev.dk/

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst