24 lynladepladser ved Tappernøje

Onsdag 23. november 2022 kl. 11:41

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

24 lynladepladser ved Tappernøje
Rasteplads Tappernøje Vest der ligger langs E55 Sydmotorvejen få 12 ladestandere - og det samme gør Tappernøje Øst. Foto: Vejdirektoratet.

Tappernøje: Der bliver nu etableret 24 lynladepladser, 12 i hver retning, til elbiler på rastepladsen på motorvejen ved Tappernøje.

Derudover etablerer Vejdirektoratet ti nye parkeringspladser til lastbiler på Tappernøje Øst til gavn for de mange lastbilchauffører, der har brug for et hvil i ny og næ.

Projektleder Charlotte Veiss-Pedersen, Vejdirektoratet, siger:

- Vi er i fuld gang med at udvide vores rastepladser langs motorvejene. Der skal være plads til, at lastbilchauffører kan overholde deres køre- og hviletider, og så skal de mange nye elbilister trygt kunne køre ud på de længere ture - vel vidende at de kan lade op på vejen. Ladeparkerne ved Tappernøje bliver indrettet, så man nemt og hurtigt kan finde en ledig ladestander og uden problemer kan få sig placeret rigtigt i forhold til ladestikket på bilen.

Når der skal lades op, skal der også være plads til de køretøjer, der fylder lidt mere. Ladeparkerne vil derfor have båse til for eksempel varevogne, biler med campingvogne og trailere. På den måde har alle elbilister mulighed for at komme forbi og fylde strøm på bilen.
Med fokus på bæredygtighed etablerer Vejdirektoratet overdækninger med solceller på taget.

Lynladerne, som bliver installeret på rastepladserne, har en maksimal effekt på 300 kW, hvilket gør dem i stand til at oplade en elbil til 80 procent på 30 til 40 minutter - afhængig af biltypen.
Det er ladeoperatøren Cirkle K Danmark A/S, der har vundet udbuddet om at drive de 24 lynladere på Tappernøje-rastepladserne. De forventes alle at stå klar til brug i foråret 2023.

Parkeringspladserne til lastbiler forventes ligeledes at være færdige til foråret 2023.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst