Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente

Onsdag 30. november 2022 kl. 08:49

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
Beboerne i Grøndalshusene fulgte interesseret med i sanglegene - og deltog aktivt. Foto fra Faxe Musikskole.

Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
Børnene og deres forældre i gang med sanglege i demenslandsbyen Grøndalshusene. Foto fra Faxe Musikskole
Haslev: Et helt unikt musikalsk møde fandt for nylig sted i Haslev, nærmere bestemt i demenslandsbyen Grøndalshusene. Her var Faxe Musikskoles rytmikhold på besøg.


Grøndalshusene er et demenscenter. Borgerne bor i huse med 10 borgere i hvert hus, og i et af disse huse var der et helt særligt møde mellem generationer.

Børnene sad med mor og far midt på gulvet i den hyggelige dagligstue. Malene, der er musikpædagog og leder for Faxe Musikskole, satte gang i dagens første sang, og stille og roligt kom der en stemning af forventning og glæde hos både børn og voksne.

Mange af de sanglege, børnene sang sammen med de ældre er ting, som musikskolen normalt også ville lave med børnene. Men her er samtidig fokus på at indgå i et fællesskab med andre, der ikke kan begå sig på de samme præmisser.

Rytmiktimen blev afsluttet med kiks og juice som blev nydt i fællesskab - og her var der også plads til en lille sludder mellem 2-årige Alexander og 92-årige Kirsten.

Initiativet opstod på baggrund af et samarbejde mellem Linda Marie Dahl, lederen af Grøndalshusene, Malene Plambech Lundsgaard, leder af Faxe Musikskole og Sara Engbæk, der er frivillighedskoordinator i Faxe Kommune.

Sara arbejder bl.a. aktivt for at åbne døre mellem plejehjem og det øvrige samfund. Samarbejdet handler som at øge livskvaliteten og bygge bro mellem generationer. For generationer kan få stort udbytte af at bruge hinanden noget mere på tværs.

Det er i bund og grund simple redskaber, der skal tages i brug, når man laver generationsmøder. Det handler ikke om store forkromede arrangementer. Tværtimod er hverdagens aktiviteter et glimrende samlingspunkt. Det kræver "kun" tid og nærvær, og det kan alle nok bruge lidt mere af. Man får fornyet energi, når man giver til andre.
Men at få tid og nærvær fra andre er blevet en luksus i vores samfund, og det er lige præcis den ”ydelse”, som de ældre kan og meget gerne vil bidrage med.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lad os sammen gøre en lille forskel
- Politiet havde travlt her i kommunen
- Klubmesterskab i HTT
- Keramik med sjæl - ny udstilling på Emmaus
- Kolde gys, varm sauna, kaffe og suppe
- Sangaften med Arne Andreasen
- Haslev Garnfestival - nu over to dage
- Jensens Jazz Serenaders spiller i Huset40
- Vi slæber overflødig emballage hjem
- Ib Arnoldi er død
- Henrik cyklede over 12.000 km.
- Petri og Lars Hannibal på Vemmetofte Kloster
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst