Nu tændes juletræerne

Tirsdag 22. november 2022 kl. 11:48

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu tændes juletræerne
Nu tændes juletræerne

Julen 2022: Så er det ved at være tid til at juletræerne tændes. Rønnede tog forskud på juletræstændingen i søndags, mens de fleste byer venter til den kommende weekend.


Faxe
Traditionen tro bliver det store juletræ rejst på Vinkældertorvet, og i år sker det søndag den 27. november. Det forlyder at julemanden ikke kan lande i sin kane midt på torvet på grund af de mange mennesker der vil møde op. Så derfor lander han lidt uden for byen og vil blive kørt til Vinkældertorvet med brandbiler. Han skal jo nå sikkert frem.

Men inden julemanden dukker op vil nissepigen Juliane danse omkring juletræet sammen med alle børnene. Det sker kl. 15.45, så mød op i god tid.

Et kvarters tid senere vil julemanden og hans kone ankomme til Vinkældertorvet og sørge for at juletræet bliver tændt. Og det er naturligvis LED-lys der anvendes, for de bruger minimalt med strøm...

Der vil være mulighed for at køre en lille tur rundt i byen med hestevogn, og der er mulighed for at købe gløgg og æbleskiver, og til de første 200 børn er der gratis varm cacao.

Faxe Ladeplads
Også i Faxe Ladeplads tændes juletræet søndag den 27. november kl. 16. Det er på Gefionspladsen det foregår, og her møder Nissefar og nissemor op og hjælper til med at alle kommer i den helt rette julestemning.

Der er godteposer til alle børnene og gløgg, kaffe og æbleskiver til de voksne - altsammen sponsoreret af Superbrugsen i Faxe Ladeplads.

Haslev
Traditionen tro - og man må jo aldrig lave om på en god tradition - så foregår juletræstændingen i Haslev naturligvis på Torvet. Det er på fredag med start kl. 18.

Da der samtidig er tale om Black Friday bliver Jernbanegade forvandlet til gågade og byens butikker har åbent til kl. 21.

Nissemor Vibeke sørger for at der bliver sunget og danset omkring juletræet. Hun er klar klokken 18 - og omkring kl. 18.30 skulle julemanden have fået landingstilladelse til sine rensdyr og kane, så han kan tænde Haslevs juletræ.

Når juletræet er blevet tændt kan alle børn få en selfie sammen med julemanden i hans flotte julestol - men han deler også julegodter og rosiner ud til børnene. Her får han hjælp af julemor.

Karise
I Karise tændes juletræet fredag den 25. november kl. 16. Det foregår på Karise Torv, altså pladsen på hjørnet af Bredgade og Banevej.

Også her er det julemanden der sørger for at træet bliver tændt, og tilmed har han lovet at synge julesange og danse om juletræet sammen med alle dem der møder op.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst