Den Poetiske Raptus, Holberg og Haslev Teaterforening

Onsdag 23. november 2022 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Den Poetiske Raptus, Holberg og Haslev Teaterforening
Dansk teater fejres i Haslev med “Den poetiske Raptus”. Foto: Undrey | Dreamstime.com

Haslev Teaterforening fejrer Holberg og 300-året for dansk teater fredag den 2. december kl. 20.00 i Sofiendalskolens teatersal, med Folketeatrets “Den Poetiske Raptus”. Stykket varer ca. to timer og 5 minutterog i pausen markerer teaterforeningen jubilæet med lidt til ganen.


Den 25. september 1722 havde Holbergs “Den politiske kKandestøber” premiere på dansk på teatret i Lille Grønnegade i København. Hidtil har man spillet teater for det bedre borgerskab på fransk. Det er den franske, flamboyante og fremsynede teaterchef monsieur Montaigu, der ser lyset i Holbergs krøllede hjerne og han får den kontroversielle idé at opføre komedier på dansk.

Kultur for folket og komedier på dansk er en trussel mod enevælden. Holberg drages af teatrets frisind og opdager komediens oplysende og samfundskritiske kraft. Den poetiske raptus er uundgåelig og Holberg suges ind i teatres verden med den erotiske madame Montaigu, bohemer, evighedsstudenter med hang til flasken, suffløren og altmuligmanden Rasmus - alle parate til at kæmpe for teatret og den frie tanke.

I Den Poetiske Raptus oplever man uddrag fra Den politiske kandestøber, Jeppe på bjerget og Jean de France. Manuskript: Ernst Bruun Olsen. Medvirkende: Niels Anders Manley, Simon Kongsted, Anders Juul, Tom Jensen, Josefine Tvermoes, Marie Louise Wille, Jesper Riefensthal Jeppe Ellegaard Marling.

Billetter og medlemskab på www.haslevteaterforening.dk. Billetter sælges også til ordinær pris hos boghandlerne i Haslev og Faxe. Medlemskab kan ikke købes hos boghandlerne.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst